torsdag 16 februari 2012

Alla Hjärtans Quasadillias


Jag vet inte hur många utav er som gjort Quasadillias nån gång? Jag gör det då och då och det här är också en sån där grej verkligen är supergott!
När man gjort det så undrar man varför man inte gör det oftare? Personligen tycker jag det är godare och enklare att variera än vanliga hårda tacoskal som bara smular sönder.

Egentligen är det Mexikansk frukostmat och i grund och botten väldigt enkelt. Det hela går ut på att man tar två stycken Tortillias bröd och fyller med någon enkel fyllning och ost och sedan steker på båda sidor. Det finns dom som hävdar att det går lika bra att göra Quasadillias i ugnen, men glöm det!

Quasadillias skall stekas. Det är nämligen när dom blir varma och lite sotiga som det händer något, ja förutom att osten smälter och klistrar ihop de två bröden så ändrar sig smaken mot om man äter dom som dom är. Det blir en fylligare och nästan lite nötig smak på bröden.


Men det första man skall göra (gärna tidigare på dagen så den får stå och gotta till sig i kylen) är ju Guacamolen! För att ha en grymt god Guacamole att dippa sina nygräddade Quasadillias i är nämligen ett måste!

Mosa ihop med gaffel eller valfri mixer:

2 st Avocado.
1 st finhackad Röd Chili (utan kärnor och framför allt de vita strängar som kärnorna sitter på)
2 st vitlöksklyftor.
2 msk Olivolja.
Saften från en pressad Citron.
Salt & peppar.

Sedan är det bara att sätta igång att göra olika fyllningar till sina Quasadillias. Jag gjorde den klassiska med Tacosås Hot och riven ost på en.  På den andra mixade jag vitlök, olivolja och babyspenat vilket också visade sig vara riktigt gott. På den tredje blandade vi lite utav alla och hade i lite majskorn men man får vara försiktig så det inte blir för mycket fyllning eftersom då har man inget som limmar ihop skivorna. Så håll igen med mängden.


Tryck ihop dom ordentligt och stek dom i en stor gjutjärnspanna. Tryck gärna med stekspaden under tiden. När osten börjar smälta så brukar man kunna vända dom utan större svårigheter.

Jag marinerade även lite kycklinglår. Alltså, det här med marinering hit och dit. Sånt behöver man inte recept för. Jag brukar ta en lämplig stor fryspåse (3 eller 5l) och blanda rakt i bara.


 Olivolja, coca cola, massor av kryddor, vitlök, pressad citron, honung. Ni vet, sånt som är gott! Det är lätt att blanda rakt i en påse och sedan enkelt massera runt köttet och sedan bara slänga in det i kylen.


Efter ett par timmar så brynte jag dom i smör i en panna och körde sedan klart dom i ugnen med lite x-tra citron och vitlök.
Nu skall jag skriva det tydligt eftersom jag själv hade problem att hitta några bra rekommendationer om tider för just Kycklinglår på nätet (min termometer var paj). 225 gr i 30 min. Tvåhundratjugofem grader i trettio minuter. Så nu vet ni det om ni skall göra kycklinglår.Lite gratinerad nachos (som jag gillar), den goda Guacamolen, lite gräddfil, resten av spenat dippen, kycklinglåren som blev rejält heta av mina chiliflakes och ett fat med tre sorters Quasadillias. Det blev en mysig texmex kväll och ändå comfort food känsla.
Så testa gärna dessa "Mexikanska varma mackor" nån gång. Jag diggar dom skarpt.

Imorgon är det Fredag.
Sjukt skön känsla och jag är bortbjuden på middag, det skall bli riktigt spännande att smaka nån annans grytor för en gångs skull.

Trevlig Helg på er!
//Andy.


ps. Hur många kycklinglår tror ni jag fick i mig? ds.

4 kommentarer:

 1. Alla skulle jag tro ;-)

  Ha en bra helg!

  SvaraRadera
 2. Först och främst... HUR tog du bilden på bordet från helikopterperspektiv?!

  Och sen, gott med quesadillas! Schysst med lite inspiration till andra fyllningar, så här har jag gjort förut: http://lottakruse.blogspot.com/2011/10/heta-quesadillas-och-lite-annat-gott.html

  På fråga A svarar jag många fler än quesadillas i alla fall! Hoppas du får en trevlig fredagskväll med bjudmat. Visst är det najs att få vara i "andra änden" ibland?

  SvaraRadera
 3. Min flickvän tog bilden, fråga mig inte hur ? Rätta svaret på antal ben blev: 7 st.

  SvaraRadera
 4. ohh så fint, nu längtar man verkligen till grill premiären.
  En klassiker med quesdillas som innehar variations möjligheter som inte många andra rätter. Jag kan varmt rekommendera fetaost/salami

  SvaraRadera