tisdag 8 maj 2012

Laga mat tillsamans.




Det är ju som bekant få saker i världen som jag tycker bättre om än att äta god mat och nästan ännu färre saker om man gör det med trevliga människor.

Att laga mat tillsammans är väl kanske något som folk inte gör längre? Inte jag heller om sanningen skall fram. Oftast är jag ensam vid spisen och tycker det är bäst.

Men den här dagen hade jag bjudit in matbloggsikonen och rockstjärnan F.Herrman att rumstera i grytorna med mig.

Han ville att vi skulle laga något riktigt "rustikt". Dessutom är han sjukt förtjust i fläskkött så jag hämtade upp ett par 2cm tjocka giganter till fläskkotletter från köttaffären.










Vi hackade lök, drack öl, lyssnade på mycket bra musik och gav de två grisbitarna så mycket kärlek och omtanke som de förtjänade.


Först bryntes de och sedan fick de puttra långsamt i rödvin, grädde, champinjoner och charlottenlök i bort mot en timme.




Kokt potatis till så klart!













Den typen av sås man kan göra av detta är näst intill obeskrivlig. Fullkomligt himmelsk!
Det är i princip bara att reducera ner den mot slutet och reda av den med lite Maziena, smör och nån droppe Dadel balsamico. Som sagt helt obeskrivligt!

Ingo hjälper till.

Jag "hjälper" till.

Rejjan "hjälper" oxå till.

Sås att dö för!


När vi började så fick jag för mig att vi skulle ha dessert. Jag brukar ju inte göra desserter. Men jag tyckte att en sådan här trevlig afton inte skulle vara fulländad utan.

Det var då jag gjorde det. Det makalösa och lyckades få till en helt perfekt Dessert. Hur lätt som helst också:

3 st Limefrukter (Saften från).
1 dl Gelesocker.
4 dl Vispgrädde.
1 tsk Honung.
1 msk Strösocker.

Blanda alla ingredienser utom gelesockret. Koka upp i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt gelesockret och låt koka ca 1 min.
Häll på formar och låt svalna i ett vattenbad. Ställ sedan i frysen ca 2 h.

Servera med ett Myntablad.


En sammetslen Pannacotta som smakar Keylime Pie! Vansinnigt! Eftersom den stått i frysen så var den nästan som glass högst upp och mer mot krämig pannacotta i botten.
Tillagningstiden var nog inte mer än 5 min och det är helt klart en ny favorit!
Man kan smaksätta med i princip vad som helst som finns hemma.
Vi har redan hunnit prova frysta hallon och blåbär med lika fantastiskt resultat.

Självklart hjälpte både Ingo och Rejjan till så gott dom kunde under matlagningen och det var jävligt roligt att ha en sidekick i köket.


Vi avslutade såklart hela härligheten med en cigarr på balkongen innan den obligatoriska promenaden till F:et för en öl.

Riktig Mat.

Dom säger att dom roligaste festerna alltid är i Köket och det är ju sant.

Tack Mr. F.Herrman nästa gång ses vi vid grillen. Då jävlar!

//Andy. 













3 kommentarer:

  1. Vilken supernajs kväll! Bira, fläskkotletter som får puttra länge, länge. Sällskap i köket, både två- och fyrbenta. Underbart att ha en sådan "matpolare" att dela matlagningen med.

    Inte helt oväntat att desserten blev med lime, har för mig att det är någon som gillar syra ;-)

    SvaraRadera
  2. *Langputtrade* fläskkotletter är bland det bästa som finns! Tallriken efter "Rejjan hjälper oxa till" skulle jag kunna äta upp i ett nafs ;-)

    Här i Tyskland har jag ofta (privat) fatt p a n e r a d e kotletter. Gör man det sa i Sverige ocksa nu för tiden ibland? Hänger inte med där riktigt ;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Va roligt att höra Kajomida. Nej några Panerade kotletter har jag faktiskt aldrig sett även om det säkert var vanligt förekommande förr. Men som sagt, jag har aldrig varit med om det. Men det låter faktiskt ganska gott!

      Radera