onsdag 2 maj 2012

Vår plats på Jorden.

 
Man brukar ju kalla Göteborg för Lilla London. Tydligen skall det ha något med kanalerna att göra. För egen del så tycker jag jordklotets platser präglas mer utav de som bor där än hur det ser ut. Om man ser på saken på det sättet så blir stadsdelen Kålltorp automatiskt Lilla Amerika. Här är det nämligen lite annorlunda. Här pratar man med varann.

 Idag till exempel när jag promenerade hem för att hälsa på min mor ca 5 kvarter bort utspelade sig följande lilla scenario. Pizzeria gubben på Italia står och vrålar Hallå, hallå! Med morgon (förmiddags) ciggen nytänd så det blev en pratstund där. Han undrade bland annat hur RÄÄCHJAAN mådde (vår hund). Han är väldigt förtjust i Rejjan.
En gång frågade han om han fick ge henne lite "godis" och kom ut med en tallrik med rester som motsvarade ungefär 2 hela pizzor. En annan gång frågade han hur gamla dom blir och ytterligare en annan om vi skulle sälja henne. Nu skriker han hennes namn varje gång vi går förbi och om hon mot förmodan inte är med så skriker han och frågar -Var e Räächjaaan!?

Vid övergångstället mötte jag min älskade Fisk-Birgitta så det blev ett långt tjöt där med. Hon är ju bara helt underbar!

Borta vid närlivset satt killen som har den utanför och tog en cigg. Han undrade om dom skulle visa matchen på Frankes så det blev ett gött tjöt där med.

Borta vid just Frankes som inte öppnat för dagen ännu så smet Rejjan in på uteserveringen och var precis på väg att kasta sig över en inte ont anande Mia som stod och svabba golven. Det blev ytterligare en härlig konversation (givetvis om mat!).

Ja ni förstår väl....hade jag inte haft ett jobb så hade jag lätt kunnat lulla runt här i Kålltorp och tjöta med folk hela dagarna. Det är givetvis svårt att förklara, men det är nåt väldigt speciellt med "vår plats" på jorden.


Nu har min Basilika verkligen tagit sig. Vi var till och med tvungna att skörda den för att den nu för att den skall kunna bli ännu större. För bara några veckor sedan var där ingenting, bara ett frö. Det är så häftigt! Nio stycken stora plantor har det blivit! Oreganon börjar också ta fart nu, men det andra går lite trögt. Spännande att se hur det går. Jag vågar inte sätta ut dom än, men snart så.
Ingo fick testa att gå ut för första gången och det verkade som han gillade det. Självklart var storasyster Rejjan med och kastade sitt vakande öga.Men herre gud! Har han inte lagat någon mat? Är det inte en matblogg?
Jodå, lugn bara lugn.
Grillen har premiär eldats med ett fantastiskt resultat.


Älsklingen skar upp frysta vegetariska bitar av något slag som heter "typ Kyckling" eller något liknande. Marinerade dom och gjorde makalöst goda små delikata grillspett av dom. Inte dumt alls.
Rödlök i ett foliepaket blir supergott som tillbehör!Själv körde jag några säkra kort. Halloumi som är en självklarhet så fort grillen tänds. Jag tycker det är kanon för att testa av värmen och dessutom perfekt som en liten förrätt. Ni vet ju hur det är. Man slänger alltid på maten för tidigt bara för att man är så hungrig. Nu får man en aning om värmen på grillen samtidigt som man stillar det suget. Dessutom får man om man nu har det, nöjda gäster!

Lite olika goda Chorizokorvar måste också känna på glöden. Liksom majs. Majs är ju något av det bästa man kan grilla. Ni minns kanske hur många lyriska inlägg jag gjorde om detta förra sommaren? Den här gången blev det tyvärr någon vakumpackad variant från Thailand men jag har inte sett någon färsk ute i handeln ännu. Den är bättre tycker jag. Men herre jösses vad gott det blev.

Sen var det ju....JUST det: Burgare!
Det är något med mig och burgare alltså.


Nötfärs, kryddor och lite bbq sauce. Forma biffarna perfekt och sedan pensla med matolja. Packa dom med lite bakplåtspapper imellan och lägg i frysen 30-60 min innan du skall ut och grilla. Dom fastnar inte och dom behåller formen mycket bättre. Salta nästan överdrivet på den sida som möter värmen först och du kan inte misslyckas!

Det blev många goda smaker på tallrikarna. Men det roligaste är ju att man kan bjuda massa folk man gillar på mat och utomhus till råga på allt!

Nu när balkongen blivit omstylad så fick Ingo en kattsäng därute. Han diggar den skarpt!


Nu ska jag ställa klockan för fabrikskneg imorn.
Känns inte helt ljuvligt att gå upp kl 5 när man varit ledig fem dagar i sträck med gött väder.
Det är ju precis nu man börjar bli den människa man egentligen är...

Men förhoppningsvis så lyser solen vidare och grillen tänds snart igen.
Peace.
//Andy,

6 kommentarer:

 1. Hej. Vill bara skicka en hälsning och säja att det är en alldeles underbar matblogg du har. Snålvattnat rinner och jag blir sugen på nästan allt du lagar. Kram till alla - både djur och människor.Annette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket Annette! Kul att du läser.

   Radera
 2. Tack för målande beskrivning av er plats på jorden. Härligt! Där skulle jag inte ha något emot att leva. Men vi har ju alla våra små platser att njuta av, våra egna sfärer med trygghet och lycka.

  Grymt gröna fingrar du har, förresten! Jag får satsa på nästa säsong i stället...

  SvaraRadera
  Svar
  1. I med fröna Lotta, det är aldrig försent ;)

   Radera
 3. Alltså, jag är så glad att jag hittade din blogg! Den är jättefin och jag blir hungrig hela tiden! Och du ger mig jättebra hamburgerinspiration! Jag lagar för tillfället ingen mat alls utan får finna mig i att endast läsa om folk som gör det och se på när min pojkvän lagar mat (åt mig:D).

  Tack för att du bloggar, helt enkelt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sara, vad roligt att du läser min blogg. TACK för att du tog dig tid att skriva det till mig!

   Radera