torsdag 3 maj 2012

Grillad Halloumi & Rökig Fläskkarré.

Sommarmat. Kanske lite tidigt att använda det begreppet så här i början på Maj. Men det är ju det man börjar bli sugen på nu när solstrålarna letar sig in i ansiktet.

Jag älskar ju sallad! Sallad och en rejäl köttbit. Så jag och Rejjan tog en tur till Tina i Köttaffären och köpte på oss lite gott. Det blev en rejäl bit ryggbiff, korvar, spareribbs (som jag förhoppningsvis gör till helgen) och en fin skiva fläskkarré.


Till Baby blev det Halloumi istället för kött och salladen blev en blandad sallad med majs och goda tomater från svärmors skånebesök. 

citronpeppar funkar fint på Halloumi


Fläskkarré är väldigt tacksamt just för att det tål mycket kryddning. Så länge du inte översaltar (vilket i princip också nästan är omöjligt) så går det i princip inte att krydda för mycket. Jag öste på svartpeppar, cayenne, paprikapulver, grillkrydda och lite kummin som jag masserade/rubbade in i köttet.

Sedan fick det sig en omgång i en rejält varm panna. Men för att sedan få en lite mer salladsvänlig köttbit så skar jag den i ganska tunna skivor som sedan blandades med en rökig BBQ Sauce.


Det är bara att blanda med händerna medans den fortfarande är varm och sedan servera direkt på salladen.


Supersmarrigt. Mycket smak, nästan lite åt det asiatiska hållet med köttskivor i krämig sås. Lite Koreanbeef stylé. Men framförallt Sommrigt!

Att kunna sitta på balkongen en varm kväll och äta. Ja....det är svårslaget.


Idag har vi haft en Hundpsykolog här på konsultation. Det var spännande och intressant. Vi fick en hel del verktyg med oss som man kan använda i praktiken. Vi pratade även mat faktiskt och matens betydelse på våra husdjur. Som sagt, intressant.

Men nu är det nog jag som är tröttast i huvudet i den här familjen. Den saken är säker. Så nu säger vi gonatt för idag.

Imorn e det Fredag! Hurra! Två dagars arbetsvecka passar mig perfekt.
En trevlig kväll önskar jag er!
Hoppas vi ses snart?
//Andy.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar