måndag 21 maj 2012

På rymmen.Jag har vart på rymmen. Tog hunden och katterna och stack ner till Skåne i Onsdags kväll. Jag älskar Skåne! Kullahalvön är en magisk plats som etsat sig in i mitt hjärta.
Att gå på de ännu ej turist invaderade stränderna och filosofera, att påta i trädgården att kunna åka ut till bönder och köpa sparris, tomater och potatis direkt på gårdarna utan mellanhänder eller kemikalier det är obetalbart.

Jäkligt trevliga människor också. Folk hejjar, stannar och pratar en stund, nästan som i Kålltorp faktiskt!Det har blivit blandat med mat efter humör och stund. Men med helt fantastiska råvaror.


En dag åkte jag upp till Brunnby Boställe. Mitt absoluta favorit köttställe. Dom har en helt oslagbar kvalité på sitt kött som kommer från den egna gården och man kan köpa både fläsk och nöt i deras fina gårdsbutik. Den här gången köpte jag Ryggbiff från deras Highland cattle. På grillen blev det makalöst. Den smaken på en köttbit önskar jag alla fick känna någon gång. Nästa gång skall jag köpa deras nymalda färs 
och grilla hamburgare tror jag, kan knappt föreställa mig hur de kommer att smaka.


Katterna älskade att vara med på Landet. Det var första gången dom fick vara med och dom klarade bilfärden riktigt bra. Väl på plats så acklimatiserade de sig förvånansvärt snabbt. Det var en fröjd att höra kattassarna smattra som en maskingevärssalva i trapporna.


Idag har jag bakat världens sjukaste Amerikanska Kanelbullar. Tänkte få ut receptet här imorgon. Sicka grejer! Ett halvt kilo smör liksom. Vad kan gå fel då?

Citroner är grymt gott att grilla. En ugnsfast form att lägga potatis och rotfrukter i funkar fint med ett smörpapper som lock.Nu blir det till att kasta sig ut och njuta de sista timmarna sol i frihet.
Over & out sa jag te daj!
//Andy.

2 kommentarer:

  1. Härligt, härligt, härligt...

    Över pingsten arrangerar vi (privat men genom vårt eget fiskeforum) här på Fehmarn för 6:e gången en stor träff för fritidsfiskare med familjer, omkring 100 personer, fruar, barn och svärmödrar inräknade, exkl. hundar ;-) Det blir grillande på stranden, kött och fisk, vi röker ål och foreller, näbbgäddorna nappar... en kall öl eller annan valfri dryck hittar du alltid i kylen som heter Östersjön... Har du inte lust att komma ner ;-)

    SvaraRadera
  2. Oh, det låter som en trevlig tradition. Om jag inte får tillfälle att besöka detta härliga evenemang så måste du ta fina bilder!

    SvaraRadera