onsdag 23 maj 2012

Supersnabb Carbonara & lite annat kvickt.


Sommar och sol. Hej och hå. Helt plötsligt är det rena rama Afrikat i Götlaborg!? 28 gr i skuggan och ingen fattar nåt.

Då vill man ju knappast stå vid spisen och koka mustiga köttgrytor timme efter timme.
Nej, då ska det gå fort så man snabbt kan smita ut på uteplatsen eller balkongen och njuta solens strålar.

Därför kommer här en supersnabb Carbonara.


(Till 2 medelsvenssons eller 1 arbetare).

1 paket bacon.
2,5 dl grädde (funkar även med mjöl eller creme fraische).
1,5 msk mjöl.
1/2 hackad rödlök.
Salt & peppar.
1 Ägg.
Spagetti eller valfri pasta.


Skär upp baconet och stek det på medelhög värme samtidigt som du kokar spagettin. Tillsätt den hackade rödlöken och blanda runt med baconet. Strö över mjöl. Veva runt. Slå över grädden och låt koka upp. Häll av spagettin och häll över din Carbonarasås. Separera ett ägg och låt äggulan pryda verket. Salta och peppra. Snabbt, lätt och gott!Något annat som är klockrent såna här dagar är olika typer av Salladsmix. Alla stora affärer har dom och dom kostar mellan 14 - 20.- för ca 200gr. Komplettera med valfria tillbehör och vinägretter.


Varför inte Sparris? Den är fin nu. Koka upp vatten i en vattenkokare och slå över din sparris, låt stå några minuter och stek sedan på hög värme i smör (eller grilla på en engångsgrill). Servera med citron och smör.


Kyckling är också praktiskt. Några färska kycklinglår som du kryddar hejdlöst med de kryddor du har hemma. Ös på ordentligt. Ringla honung över och kör i 220gr i 20-25min.Som sagt, mindre tid vid spisen. Mer tid i solen.

Nu ska jag ta hand om Ingo som varit hos Veterinären idag och blivit kastrerad. Han var så duktig. Nu är han lite trött och skall självklart få något extra gott att äta.

Hej så länge!
//Andy.

1 kommentar:

  1. Jo, carbonara är både gott och snabbt! Jag har fastnat för ett recept hos Lotta (Två små kök) och sen jag gjorde det första gången blir det nog en gång veckan - så även ikväll ;-)

    SvaraRadera