måndag 14 maj 2012

Skit i Måndagen.Jag kunde inte hålla mig. Det fick bli Buffalo chicken wings ytterligare en gång. Jag vet inte hur ni är men jag får ofta "hang up´s" på maträtter. 
Det kan vara enkla grejer. En leverpastej macka till frukost. Ett, tu, tre så måste jag ha leverpastej macka VARJE morgon. Så kör jag det i olika varianter tills knappt vill se åt det längre. Ja, ja det kanske bara är jag? Men jag kan bli lite matmanisk.

Nu var det alltså kycklingvingar igen. Men det är ju såååå gott. Och vansinnigt enkelt. Det blev i princip samma recept som i det här inlägget.Inga konstigheter. Mycket kryddor och mycket honung. Thats love!
Såg precis filmen The Help. Att jag inte skrattade ihjäl mig när karaktären Minny deklarerade sin kärlek till just kyckling. 
En sak är säker. Nästa gång kommer jag att göra Fried Chicken Southern Style. I filmen fick jag ett bra tips. 

"Always use a skillet and Crisco, Crisco is the secret of EVERYTHING!"

Alltså, använd alltid en gjutjärnspanna och ister. Det blir till att gå på ister jakt framöver. Även om det är enkelt att göra själv. Kanske skulle prova det också?

Förrätt, varm brie med varm rödlöksmarmelad.

Ja ni hör, mathjärnan arbetar för fullt.
Det spelar ingen roll vilken dag det är.
Nu råkar det vara Måndag idag.

Men det skiter jag i.
Det tror jag även Ingo gör.Ciao.
//Andy.

 !4 kommentarer:

 1. Kycklingen ser jättegod ut, härliga bilder!

  Jag får också såna där cravings. Idag när jag funderade på kvällsmat på jobbet och var riktigt hungrig redan så ploppade det upp att köttbullar och spagetti vill jag ha. SKA jag ha! Så fast jag var både trött och hungrig trillade jag ihop över 30 bullar efter jobbet och njuter nu av dem i magen tillbakalutad i soffan. Lika relaxad som Ingo.

  Är helt övertygad om att du kommer att göra ister själv, bara en tidsfråga!

  SvaraRadera
 2. Det här ser ju hur gött ut som helst. Bäst pick-nick ingrediensen :)
  På tal om Ister så har Frölunda Lilla Saluhall isterdoppad ryggbiff som har hängt nästan totalt 5-6 månader. De kallar de Diamantkött och kan hänga så länge då istret har samma bakteriekultur som köttet och det blir lufttätt bakom istret. Detta skall tydligen vara det bästa man kan äta i köttväg enligt många. Hoppas på att få tag på en bit inom kort.

  Keep up the good work!

  SvaraRadera
 3. Nu har jag fått ett mail från mina Amerikanska vänner som säger att jag missuppfattat det hela. Crisco som visas i filmen är ett vegetabiliskt fett i fast form!? Jaha, kanske skall prova cocosfett till frityrstekning då? Jodå Bladh, jag har hör mycket gott om detta kött. Tydligen skall det vara en gammal konservering/mörningsmetod. Vid närmare eftertanke så borde det inte vara så svårt att göra själv? Dessutom läste jag ett otroligt intressant inlägg på GriskindsPatrik om hur lätt man själv kokar Ister och hur äckligt det än kan låta så blev jag sugen på att göra olika smaksatta varianter som pålägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får ta och utforska detta, är ju svag för "egentillverkning" :-) och pålägg är ju inget jag direkt har provat på tidigare ..tack för inspiration !

   Radera