onsdag 31 oktober 2012

Inga baktankar.


Härom dagen så kände jag en så otroligt stark lust efter bullar. Ni som känner mig vet ju att jag i princip ALDRIG bakar. Men en grej har jag lärt mig att göra och fått en otroligt snits på om jag får säga det själv är Amerikanska Kanelbullar. Även kallade Cinnabons. I USA finns en kjeda som heter likadant och där kan man alltid köpa nybakade bull/bakelser med glasyr som liknar dessa i smaken. Jag har under mina vistelser där flera gånger köpt de nybakade och alldeles varma.

Men de här som jag gör själv är mycket, mycket godare.

Du hittar recept här och här.


Det är något jäkligt terapeutiskt med att baka bullar. På något sätt skapar det sinnesro att stå och knåda en deg. Att sedan känna doften sprida sig i hemmet...
Det är få saker som är så hemtrevligt, inte sant?Rejjan var ju självklart med och höll koll på bakandet. Det känns alltid tryggt att ha med henne i köket.

 Mycket smör och grädde blev det. Men så blev det också riktigt goda bullar. När Älsklingen kom från jobbet blev hon glatt överraskad; -"Men Guuud va gott det luktar!!!" Hon satte direkt igång och gjorde en fantastisk glasyr utav Phildelphiaost, florsocker och smör. Ska det vara Amerikanska bullar så skall det även vara glasyr. Extra Allt ni vet.

Har även varit på Maskerad. Inte något som hör till vanligheterna för mig som inte gillar att klä ut mig. Jag tyckte själv att jag var oerhört smart som valde Clark Kent. Är det inte på pricken likt så säg?

Nästa gång skall jag klä ut mig till en Hot Dog eller Burgare. Jag lovar.

Dagen efter bullbaket så åkte jag runt och delade ut bullar till höger och vänster.
Det är oftare roligare att ge än att få.

Det blev bland annat ett besök hos Sambons Mormor och Morfar. Dom älskade bullarna och det är ju extra roligt. Blev en trevlig fika runt köksbordet hemma hos dom. Jag älskar verkligen att sitta och lyssna på äldre och jag kom på mig själv i bilen hem med att sakna mina mor och farföräldrar som tyvärr är borta sedan länge.


Det blev 30 bullar på den här satsen.
Dom är redan slut.
Jag åt inte upp dom ensam.

Det fanns inga baktankar med det.

Nu tar jag ledigt några dagar.

Vem vet, jag kanske bakar något.
Eller så njuter jag bara,
njuter av att finnas till.

Att kunna andas luften.
Se himmelen.
Att ha ett eget hem.

Är inte det Extra Allt om något?

Ses och hörs.
//Andy.

ps. Om någon därute har ätit för många bullar, själv har jag gett upp. Och behöver inspiration och bra träning så finns här en riktigt duktig PT som garanterat kan få dig i form. Personlig Tränare Länk ds.

6 kommentarer:

 1. Klart dina bullar slår de amerikanska! Kan nästan känna doften...

  Är det lika terapeutiskt att städa undan efter baket? En av anledningarna till att inte jag heller bakar är just allt kladd och mjöl överallt.

  Men det är ju inga bekymmer egentligen, för jag som du kan andas luften och är glad att finnas till i mitt eget hem med min stora kärlek.

  Ha sköna lediga dagar!

  SvaraRadera
 2. goa bullar, ha en härlig helg

  SvaraRadera
 3. Smarriga bakelser Andy, undrar ifall Rejjan får äta bullar tro? Riktigt tankeväckande avslut du har efter varje blogginlägg, sluta inte med dom, Andy! Man blir alltid glad av dom tankar och bilder man får se här, så keep it up säger jag bara..

  /Jonas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej Rejjan får inte äta bullar, trots att hon hemskt gärna hade velat. Däremot får hon korv och märgben istället. Det gillar hon. Hon fick märgben idag, mer om det i nästa inlägg. Tack för ditt inlägg Jonas. Det gjorde mig glad!

   Radera
 4. Ja här var det ja! Tack Andy :) Grym blogg! Snygga bilder och väl skriven

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha! Om du vill så lägger jag gärna en permanent länk i länkfältet. Ha d bäst!

   Radera