lördag 6 oktober 2012

Veckan i bilder (eller: Sicket Njut!)


Ja så här kan det vara att vara hårt dubbelarbetande Matbloggare.


Tiden räcker inte till. Men tro inte att det INTE har lagats mat här. För det har det!

När jag gick upp tidigt i morse och gick igenom kameran så blev jag själv förvånad (guldfisk minne). Det fanns ett rejält bildmaterial från den gångna veckan trots att jag inte skrivit en enda rad på bloggen.

Så vad göra? Istället för att skriva 5st separata pretentiösa inlägg så följer här istället en bildkavalkad som får tjäna som inspiration (förhoppningsvis) istället.

Kan ju bara nämna att Trattkantarell Lasagnen och Råbiffen var två utav de absoluta höjdpunkterna. Båda var helt oseriöst lätta att göra. Men det är ju som vanligt inte så konstigt med mat så länge man har bra råvaror.

Lasagneformen bottnades med finhackade tomater, olivolja och balsamico. Färska plattor ovanpå, varva med nystekta stuvade trattar, örter och vitlök. Var generös med Mozarella och Parmesan så går du i mål lättare än Ben Jonson på Anabola.
Råbiffen om än ännu enklare. En prima bit färsk Oxfilé av högsta kvalité. Lägg hela biten i öppen på ett fat i frysen 40-60 min. Ta din vassaste kniv och skärfla/tunnskär sedan köttet för att sedan varsamt skära det i mindre och mindre bitar till färsliknande konsistens. Servera med en ekologisk äggula, kapris, dijonsenap, salt och svartpeppar. Något jag kommit på vad gäller råbiff är följande. Gör ALLTID din råbiff på Oxfilé, då slipper du överaskningar. Gör en lite mindre än vad du tänkt, blir den för stor så slår det lätt över från delikat, sinnlig njutning till jolmig övermäktighet.
Blandat:

Jennys Morots & Potatis soppa

Blodig Ryggbiff med Avokado & Tomat.

Suddig och alltid lika sugen Ingo.

"Rotselleri, jag älskar dig!"


Kanske det lättaste och godaste du kan göra på Hösten; rotsaker i ugnen.

Goda korvar från Sävedalens Kötthall, perfekt till ugnsrostade rotsaker.

-"É de klart snart!?"


Väl utbankad Skinkschnitzel.

Mjöl, ägg (+extra äggvita), ströbröd. Genialt och underbart!

Turkisk Yoghurt med lime & cayenne, snabb lätt sås till Schnitzel

Falafel med Potatis & Palsternacks mos.

Skinkschnitzel med Potatis & Palsternacks mos.

Ljuvliga Schnitzel! Krispigt nystekt.

Blåbär, vispgrädde, mjölk, glass och vaniljsocker.

Blueberry Milkshake alá EnHerransMat

Hemlagad Hundmat till Rejjan: Kokta Morötter, potatis och rå finmald nötfärs toppad med vitlökspulver. (Varning för fisar!) Enorm glädje såklart!Kör hårt och njut så mycket ni orkar.
Livet är NU !
Kram !
//Andy.

1 kommentar:

  1. Puuuh. Det verkar ju vara så mycket när allt kommer på en gång som med en dålig ketchupflaska men några dagars matlagning, klart det blir ett gäng bilder i den här "branschen" :-) Mycket trevligt att läsa och titta på ett sånt mastodontinlägg. Om jag måste välja bara en rätt blir det nog lasagnen. Eller schnitzeln. Eller rotfrukterna i ugn. Eller allt. Fast nej, inte råbiffen eller hundmaten :-)

    Ha en härlig helg med dina nära och kära.

    SvaraRadera