onsdag 17 oktober 2012

Stensnabbt.



Ibland är det gott med något snabbt och lätt. Ändå vill man åt känslan av "hemlagat". Idag blev det med en färdig grillad kyckling från snabbköpet.


Ta bort skinnet, strimmla köttet. Rött vin i en panna. Bräsera upp köttet och på med krossade tomater och ett par rejäla nävar riven parmesan. Ihop med lite spagetti och färsk timjan så blev det en kanon middag! (Bästa tipset, plantera alltid om örter du köper i bra jord = håller många många veckor.)


Supersnabbt och helt ok mat mitt i veckan.


Sen höjde jag humöret lite med att baka fröknäcke.
Säger som jag sagt till alla hitills. Ni måste prova! Det är något otroligt gott och beroendeframkallande. Helt sjukt.


Att det dessutom är väldigt enkelt gör ju inte saken sämre. Vem som helst kan göra det. Receptet hittar ni några inlägg bakåt. 


Tänk på att få ut degen riktigt tunt. Ju tunnare desto godare. Ett bra trick är att ta ett smörpapper ovanpå och sedan kavla ovanpå det.


Jag är förälskad i mitt "stenfynd" från Skåne. Är det inte fint? Använder det flitigt som grytunderlägg nu. Om någon vet vad det är så får ni gärna hojta till. Själv har jag ingen aning.

Sådär ja. Det var den "lille lördagen" det. Veckan rasar med stormsteg mot Fredag.
Härligt tycker jag.
Sköt om er!
//Andy.










1 kommentar:

  1. En färdiggrillad kyckling kan jag lätt plocka med mig hem när tid och ork inte är på topp. Perfekt att skala av köttet på och göra någon god sås eller sallad på.

    Har ingen aning om vad det är på bilden men det ser "rustikt" ut.

    Tack för påminnelsen om att plantera om örtkryddorna, vill ha ett gäng nu när jag har plats i köket. Så mycket trevligare om de håller ett tag. Ett helgprojekt kan det nog bli minsann. Och fröknäckebak också kanske? Hm, så mycket man vill göra och så lite tid...

    SvaraRadera