måndag 5 mars 2012
Sunday Cravings...
Ja ni känner igen det? Söndagar kan man få mycket konstiga "sug". Jag hade under veckan sett på inte mindre än två ställen en fantastiskt läskande Key Lime Pie och nu kunde jag inte hålla mig längre.
Jag scannade nätet efter lite recept och till slut hade jag en plan på hur jag skulle göra.
Det blev ungefär såhär:
Nästan ett helt paket Digestive kex.
Ca 200gr smält smör.
Några duttar vanligt strösocker.
En skvätt vatten.
Krossa först alla kexen och tillsätt smöret och ev vätska för att sedan pressa ut det i en pajform. När jag gjorde en liknande paj senast så tyckte jag botten blev för tunn och det tog jag igen nu genom att göra den lite tjockare. Jag pressade även upp en stadig kant. Jag gillar när man kan skära en paj och hålla biten i handen, det är ju paj och inte tårta man gör eller?
Denna pajform gräddas i 180gr ca 10 - 15 min. Ställ sedan på fönsterkarmen för att svalna.
Under tiden blandar du:
En burk kondenserad Mjölk (sockrad!)
Saften från 4-5 pressade lime frukter.
4 ekologiska äggulor.
Låt smeten stå och dra lika länge som formen svalnar. Alltså ca 30min.
Sedan är det bara att hälla i smeten och grädda den i 180gr ca 20min.
Servera med en rejäl klick lättvispad grädde.
Snacka om Söndagsnjut. Två stora bitar blev det!
Det här är min nya favorit paj eftersom jag är en sucker för syra och den här syrliga men samtidigt otroligt lena och söta pajen är perfekt.
Så idag blev det lite rester istället. Några kalla kokta potatisar stektes i smör ihop med ett par av mammas medskickade pannbiffar. Ingen dålig middag alls.
Men som synes är ju inte alltid en matbloggares vardag alltid särskilt glamourös.
Rivstart på veckan.
Precis så som jag vill ha det.
Nu går vi mest i väntans tider och väntar på att få ta hem vår nya lilla familjemedlem.
Devon Rex kattungen Ingemar.
Längtan är stor. Det finns en njutning även i det.
En njutningsfull vecka önskar jag er!
Hejsoolong!
//Andy.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vahh, den pajen verkar magisk..är också en sucker för syra så denna kan nog passa. Får testa helt enkelt.
SvaraRaderaMumsigt värre!
SvaraRaderaHar bara ett par små problem... Hur stor är en dutt? Och vad gör man när man inte får tag på sockrad kondenserad mjölk här i Tyskland? Är lime frukt detsamma som limetter? Och hur stor var formen?
Tror det var alla frågor - för idag ;-)
Helt allvarligt så vattnas det bokstavligen i munnen av att läsa om den där pajen. Jag kan riktigt känna limesmaken! Kondenserad mjölk har jag aldrig använt ännu - det brukar ju vara Mannen som gör sån't här. Vi är jättesugna på att göra kolasås av det, direkt i burken. Har du provat?
SvaraRaderaJisses vilket litet pyre. Jag går igång totalt och vill hålla själv :-) Kattmänniska som jag är så förstår jag verkligen din längtan. Njut av den också!
@Bladh:TESTA! You´re gonna love it!
SvaraRadera@Kajomida: En "dutt" är lite större än en skvätt. Mina kunskaper om landet Tyskland är inte överväldigande men jag är tämligen säker på att ett land med över 82 miljoner invånare kan skaka fram både Limefrukter (går lika bra med citron) och kondenserad mjölk. Formen var en mellanstor form, lite större än en liten men aningen mindre än en stor.
@Lotta: Ja, prova den nu. Eller bättre, få din gubbe att prova den nu! En sak är säker, det kommer att fullkomligt explodera med kattungebilder här snart! Kram.
Har du en bit över till en sugen granne? :-) Mina favorit bakverk är Cheescake och KeyLP av samma anledning som du anförde - Syran!
SvaraRadera