tisdag 13 mars 2012

Väntan och längtan.


Jag gör det ju titt som tätt och nu var det dags igen: Burgare!
Ni som hängt med ett tag vet ju att Hamburgare är en utav mina absoluta favoriträtter.

Det finns en stor charm i Burgare. Inte bara att man kan variera tillbehören och dressingarna näst intill det oändliga. Även smaken på burgaren blir aldrig likadan. I alla fall inte om man som jag alltid kryddar på en höft.

Nu blev det i och för sig färdigmald färs idag (jag vet, jag skäms) trots att det är tusen gånger godare att mala själv. Men jag orkade inte dra fram kvarnen och diska alla delar just idag.

Kryddningen denna dag blev lite Dijon, BBQ sauce med hickory smak, en äggula, salt, peppar, lite cayenne och lite ströbröd.
När jag gör Hamburgare är det alltid ren Nötfärs som gäller. Bry er inte om vad andra säger. En hamburgare innehåller ALDRIG griskött. Låt gärna smeten stå och svälla en kvart eller så. Det blir lättare att forma biffarna och dom håller lättare ihop i pannan.


Nu bjuder jag på en utav mina absoluta favorit combos.
Stek burgaren till önskad grad.
Skiva upp rejält med ost.
Stek ett ägg; sunny side up!


Montera ost på burgaren, ägget ovanpå (och nu är det viktigt att du inte stekt det för mycket för du vill fortfarande ha lite gula kvar) och ovanpå ägget Danablue eller annan ädelost.
In med härligheten i ugnen så osten börjar smälta.

Servera och njut!

Jag kan bara förvarna. Jag har fått ett 100%igt Hamburger återfall så det kommer att bli en del Burgare här framöver.
Fast idag när jag kom hem från jobbet så fick jag ett ryck och började riva vårt skafferi. Kofoten gick bärsärk nästan utan att jag märkte det. Rätt som det var stod jag i ett moln av byggdamm. Varför gör jag sånt? Blir nästan lite trött på mig själv. Ja ja...nu är det bara att slutföra.
Om ni saknar ett och annat inlägg under veckan så vet ni var jag är.
Summan av lasterna är konstant. Är det inte så dom säger?
Förändrings vindar blåser.
Jag känner det på mig.

Nästa Fredag kommer vår nya lilla katt hem.
Vi väntar och längtar.

Hoppas ni gör det också.
Over & Out.
//Andy.

4 kommentarer:

 1. Aha, inne på samma spår ser jag - burgare färdigstekt i ugnen :-) Gott med ägg, det måste jag testa. Och med mer smakrik ost än vad jag hade. Klart man ska vända sig till dig när man vill ha tips på hur man ska variera burgare!

  Vad ska du hitta på med skafferiet?! Lova att det inte blir ett besök hemma hos dig som dyker upp på TV:s Arga snickaren framöver, med ofärdiga projekt som någon annan måste slutföra :-)

  Är SÅ avundsjuk på er med en liten kisse på gång. Ni har så mycket härligt framför er, även om man kan klara sig utan sönderkloade möbler :-)

  SvaraRadera
 2. Härligt, detta ger inspiration till kommande burgare , sjukt nice med ägg och ädelost.

  SvaraRadera
 3. You had me at hallo...

  Fy fasiken vad gott detta ser ut, ädelost på är så farligt gott.

  Angående gris i färsen, måste ändå rekommendera att finhacka ett packet bacon och blanda in i nötfärsen, binder ihop bra och ger ju den utsökta bacon smaken.

  /Lasse

  SvaraRadera
 4. Kom på att jag måste tipsa om en "burgare" hos Fröken Dill med tillbehör som är helt amazing:
  http://frkdill.blogspot.com/2012/03/hamburgaren-ar-ateruppfunnen.html

  PS
  Jag blandar också gärna lite bacon i burgersmeten :-)

  SvaraRadera