torsdag 1 mars 2012

Spinn off...


Jag var fortfarande helt hänförd av förra inläggets Cannelonis. Som tur var hade jag några kvar och jag skulle knappast tveka att värma och äta dom ännu en dag.

En tur till Köttaffären och jag passade på att handla på mig rejält för resten av veckan. Jag har märkt att det är lika bra. Så slipper jag bli förbannad över den misserabla kvalité som finns i ordinarie Livsmedelsbutiker.

Korv, fläskkottletter, chorizos och ryggbiffar. Allt möjligt godis åkte ner i påsen! Men gud vad jag kände mig tråkig och förutsägbar. Samma kött om och om igen.
Var det inte dags att prova något nytt? Och vad skulle passa till Canneloni?
Tankarna började genast gå åt Piccata Milanese hållet. Kunde man inte göra nåt sådant?

Jag köpte därför en riktigt fin bit kalvinnanlår som jag fjärilsskar och bankade ut. Självklart fick den ligga i rumstemp innan tillagning. Om jag lyckats förmedla något enda med denna ödmjuka amatör blogg så är det just detta: låt ALLTID ditt kött bli rumstempererat innan tillagning. Det är det absolut enklaste trick du kan göra för att dina biffar och stekar skall smaka tusen gånger bättre!


Jag hade slut på ströbröd som var min första tanke till panering så istället blandade jag örtsalt, svartpeppar och färsk timjan i vanligt vetemjöl och sedan vände jag köttet i uppvispat ägg och dränkte sedan Schnitzeln i mjölet.


En snabb sallad, värma den gudomliga pastan och sedan bara steka denna ljuvliga Schnitzel i en rejäl klick smör. Är inte det matkärlek så vet jag inte vad?
Sjukt gott.
Solen strålar in över min lilla Kålltorpianska balkong.
Det är inte mycket
och det är inte stort.

Men det är mitt!
Min lilla plätt i världen.
Är inte det frihet så säg?

(även Rejjan äter ståndsmässig som ni kan se nedan).

2 kommentarer:

 1. Fint som snus!

  Bra lösning där med paneringen. Å Rejjan. Enligt tallriksmodellen doggy style :-)

  Visst är det härligt med sin egen plätt, särskilt i solsken. Som här på landet just nu. Life is good!

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Men vad det såg gott ut! Och men vad jag skulle vilja ha lite av din livsfilosofi! //Therese

  SvaraRadera