söndag 18 mars 2012

Andra bullar.


Äntligen! Efter tre veckor när jag bara känt mig frustrerad och inte fått nått gjort så har det äntligen släppt. Jag började ju med att röja ut det lilla städskrubbs rummet i köket och riva ner de små töntiga väggfasta hyllorna från 40-talet.

Med reglarna följde putsen och halva väggen.
Men skam den som ger sig.
Spackla och måla bara.

Först var ju tanken att bygga platsbyggda hyllor i L-form men tidspressen och bristen på lämplig byggmaterialsbil sinkade det projektet. Man vill ju inte lägga alltför mycket pengar och energi på en vanlig hyresrätt.


 Istället så byggdes två stycken dubbelt så stora hörnhyllor i laminerade hyllplan som reglades i lagom höjd. Då skulle man få plats med dammsugare och mopp under hyllorna men samtidigt nå grejerna ovanpå.
En enkel lagerhylla för 230.- blev väggfast och på så sätt stabil och den nedersta hyllan flyttades upp så att katt och hundmat skulle få plats underst. Se där, jag fick mitt lilla skafferi till slut. Ett skafferi som man kan gå in i. Något jag alltid velat ha. Inte så stort denna gång, men ändock.

Vad har hänt på matfronten då? Igår skar jag skivor av rostasfilé och bankade ut dom rejält och panerade dom i ägg och en blandning av mjöl, ströbröd och kryddor.Serverad med lite överbliven potatisgratäng och en rejäl skiva citron så visade det sig vara en riktigt smarrig Lördagslunch. Senare på kvällen festade jag till det med en färdigköpt skaldjursbomb och lite kräftor från Sundbäcks fisk. Smarrigt värre!


Unnade mig även en riktigt kall Kilkenny.


Ibland är det något av det godaste man kan tänka sig.

Eftersom skafferiet blev så bra så gick jag upp jättetidigt idag och botaniserade i köket. Jag gav mig på bakning ännu en gång (fråga mig inte varför). Men hör och häpna. Den här gången visade det sig gå riktigt, riktigt bra utan recept.Jag slängde ihop ett paket jäst, 4dl mjölk, 1dl vatten, 1ägg och en blandning av vete och fint rågmjöl plus lite honung och salt såklart. Jag blandade i mjöl tills konsistensen blev bra. Sedan fick det jäsa 30 min under handuk innan jag delade upp den i tolv frallor som sedan fick jäsa ytterligare 30 min på plåt under duk. Innan gräddningen så penslade jag med uppvispat ägg och sedan in i ugnen 220gr i 15 min.

Gissa om Älsklingen blev förvånad när hon blev väckt med ugnsvarma frallor och kaffe på sängen?  Kanske har jag botat mitt bröd-trauma nu och vågar ge mig på det igen, för jag tyckte faktiskt dom blev helt ok.


Igår var vi och hälsade på bekanta som hade hus vid havet och jag svor igen i bilen hem att det måste bli vår livsmission att bo, om inte på stranden så åtminstone inom gångavstånd från havet. Jag längtar verkligen till havet.

På Fredag smäller det då ska vi hämta hem vår lilla Devon Rex kattunge. Förberedelserna pågår för fullt. Det kattpimpas rejält i lägenheten. Tiva inspekterade nyfiket den nyinköpta transportburen och jag tror verkligen hon känner på sig att det är något på G. Skall bli spännande att se hur hon och Rejjan hanterar sin nya "lillebror".

Nog babblat för idag.
Trevlig Söndag Foodlovers!
 //Andy.

5 kommentarer:

 1. Faan va gött med ett "walk in pantry", det är något som jag också alltid velat ha. Om jag skall göra det så får fjortisens toalett gå till spillo och då blir man nog måttligt poppis :/

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat där! Najs med "gå-in-skafferi". Inte behövs det stora kåkar med kök stora som salar för ett så'nt. Jag har absolut ingenting att ta av på våra 37 kvm för att kunna ordna ett så'nt :-(

  Ska du börja baka nu oxå! Tja, ska någon kunna omvända min anti-bak-inställning så är det väl du. Fast jag skulle hellre vilja att Mannen bakade frukostfrallor åt mig!

  Oj, oj. Bara en vecka till innan kissen kommer! Det blir långa dagar i veckan det att räkna ner :-)

  SvaraRadera
 3. Det var inte lite du har ätit de senaste dagarna... och allt ser sååå gott ut!

  Är du inte rädd att flaskorna på hyllan ramlar ner? Har du inga "egentligen-är-det-dags-att-slänga"-brickor eller -skärbrädor du kan ställa under? Eller lägg på snygga underlägg och du har en egen design in skafferiet ;-) Antar att hyllpapper (med häftstift på undersidan av hyllan osv.) är "out" i Sverige också *lol*

  SvaraRadera
 4. Ja det känns redan underbart att kunna gå in i skafferiet (även om man får knö saj in). Men lite lättare att komma åt grejerna och se vad som finns. Jag gillar det. Ja herregud, snart blir det nog bara kattunge bilder här på Bloggen.
  @Kajomida: Man får unna sig lite gott vet du, om du tittar noga så lägger du märke till en knappt synlig 2mm glasfiberskiva som underlägg. Det gör att flaskorna står stadigt samtidigt som man ser dom snygga brädorna.

  SvaraRadera
 5. Enkla lagerhyllor för 230 kr och sen glasfiberskivor... jag försökte hitta en billig lösning ;-) Med "läsglasögonen" på rätt ställe på näsan så ser jag det också... nu när jag vet det... Bra idé!

  Mig gör det inget om det blir kattungebilder att tag, han ska väl också äta ;-) Se upp bara... min jobbarkompis "blev med katt" i höstas (från en "uppfödare") och nu var det dags för kastrering... men han var en hon ;-) Han hette "Riesling", ja, det var det enda han "löd" på i början och vinflaskan stod där när dom testade... numera heter hon "Bella von und zu Riesling" och får p-piller *lol*

  SvaraRadera