onsdag 7 mars 2012

Två varmrätter på 16 min.


Det skulle ju vara en kvart egentligen. Men några minuter hit eller dit...

 Idag var en sån där dag när man tappar allt. Vet ni hur dom är? Mjölken ramlar ur kassen och istället för att bara ramla ut så går paketen sönder och det rinner ut på hela golvet, hunder sliter sig och skäller på allt, man får i fel växel när man skall backa ut bilen, man tappar nycklarna precis när man skall sticka in dom i låset. Ja ni känner igen det va?

Vad gör man då till middag är frågan?
Jag fyndade en fläskfilé till bra pris som putsades och strimlades ner. Jag finhackade en chilifrukt och blandade det tillsammans köttet, soya, olivolja och honung till en snabb marinad.


Killen i fiskbilen fixade en jättefin bit Kolja till mig och den skulle jag laga som test till min älskade flickvän som egentligen inte ens äter fisk. Men varit lite nyfiken på att prova.
Jag blandade turkisk ekologisk yoghurt och creme fraische 50/50 med citron cest och en halv pressad citron, salt och peppar. På ett bakplåtspapper lades fyra skivor citron och fisken ovanpå. På med yoghurtsåsen och stäng/vik ihop pappret. Det lilla fiskpaketet bakades i ugnen på 175gr ca 17 min.Fisken blev en höjdare. Mätte perfekta 52gr i innertemp och smakade härligt från både yoghurten och citronen. Det här receptet gillade jag skarpt och kommer verkligen att göra om. Extra roligt om man har gäster eftersom man kan göra ett litet paket till varje person.

Tyvärr blev det väl inga bakåtvolter hos flickvännen. Men jag ger henne högsta betyg för att hon smakade överhuvudtaget. Om jag aldrig heller ätit fisk så tror jag inte jag hade testat alls.


Köttet blev helt ok. Jag tycker fläskkött är tacksamt att strimla ner och snabbmarinera och sedan wok/steka på hög värme. Det blir nästan alltid bra! En bit karré eller liknande funkar också bra.


En stor fräsch sallad till det så är saken klar. Snabb, fräsch mat med lågt kolhydrat innehåll. Mycket protein och vitaminer, precis så som jag vill ha det på eftermiddagar och kvällar.

Då kan man med gott samvete unna sig en rejäl bit mörk kvalitetschoklad senare på kvällen.


Så efter en galen arbetsdag, en ännu stressigare eftermiddag så började ordningen återställa sig.
Nu lutar jag mig tillbaka och hoppas på sju feta rätt + jokersiffror i kvällens Lottodragning.

Det är jag väl värd?

Over & out foodlovers!
//Andy.

1 kommentar:

  1. Känner igen det där med fibbel-fubbel vissa dagar. Undrar om det är något som tillfälligt blockerar hjärnan så motoriken får fnatt...

    Inte illa pinkat på en dryg kvart. Otroligt egentligen. När det gäller fisk måste jag ställa mig på din sambos sida. Men det låter fräscht och gott med citron...

    Lycka till på Lotto, men vem behöver egentligen en miljon i livets lotteri? Behöver och behöver... Skulle ju sitta rätt fint :-)

    SvaraRadera