tisdag 27 mars 2012

Halvfärdigt.


Idag blir ett roligt inlägg. Det blir liksom bara halvfärdigt. Jag lyckades nämligen missa att ta kort efter drygt halva matlagningen. Varför? Vi får helt enkelt klandra den nya familjemedlemmen Ingo! Han är ett riktigt charmtroll som stjäl ALL uppmärksamhet här hemma för tillfället (och i princip all mat också, ett riktigt litet matvrak).

Hur som helst så gjorde jag fläskkarrér. Jag ville göra dom i "mamma stil" fast med en modernare tolkning. De bryntes och sedan frästes rödlök och finhackad chorizo sedan tillsatte jag köttbuljong och återförde karrérna som fick småputtra i denna ljuvlig vätska ca 20 min.
Sedan reddes det av med grädde och maizena.
Riktigt gott och en mustig sås i sann mamma-stil fast med lite mer sting.


Till flickvännen gjorde jag en Kronärtskocks puré/sås. Kronärtskockshjärtan på burk mixades med frysta örter, rödlök, vitlök, kryddor, en skvätt grönsaksbuljong och olivolja. Sedan blandade jag i lite vispgrädde och gav det ett uppkok i kastrullen. Detta visade sig bli jättegott! Något jag själv skulle kunna käka som varmrätt. Vi serverade de båda rätterna med nykokt pasta. Jättegod och enkel vardagsmat.


Men istället för att få se vackert upplagda tallrikar på detta så får ni se bilder på Ingemar "Ingo" istället. Håll till godo.


På Torsdag morgon drar jag till Stockholm och kollar läget. Skall bli riktigt roligt. Hoppas på mycket god mat och dryck.

Ha det fint vänner!
//Andy.

1 kommentar:

  1. Jag förstår precis varför det blev halvfärdigt. Med så'n distraktion :-) Han e ju för ljuvlig lilla Ingo. Både jag och Mannen sitter och tittar och låter åååååh!

    Kolla in Soldaten Svejk om du inte redan känner till stället på söder: http://www.svejk.se/

    Här serveras rejäla portioner tjeckisk husman och massor av god öl. Ett "sunkhak" i dess positiva bemärkelse som jag tror att du skulle gilla.

    Välkommen till Stockholm!

    SvaraRadera