tisdag 5 juli 2011

Tur med vädret!?


Ja det har vi iaf. Sinnesjuk värme nere i Skåneland. Bättre än alla turistorter jag varit på i Svensk Charter stil. Igår kväll gick jag vi ner till stranden vid kanske nio, halv tio. Inte en människa. Två Litauiska husbilar var allt som skymtades på parkeringen.

Underbart att kunna slänga sig i vågorna den tiden på dygnet och sedan bara sätta sig med en iskall pilsner i sanden.

Jag brukar göra Frukost bestående av lokalproducerade Skånska ägg, flingor och naturell yoghurt. Kaffe. Rökt skinka och lagrad skånsk prästost.

Lunchen idag blev klassisk potatatis, gräddfil, matjesill och gräddfil. Sjukt smarrigt. De skånska potäterna smälter i munnen!Idag träffade jag två väldigt trevlig pensionärer. Jag var nere och tog mitt eftermiddags dopp när jag ser en gubbe stå o skälla på sin tant. Det visade sig att hon hade hela högra benet i gips och envisades med att försöka bära packningen tillbaka till bilen. -Ska ni ha ett handtag? Ropade jag. -Äer dou Göteborrrgare? Jae då går de väl an! Hojtade den 75 åriga gubben tebax. Jag tog ikea kassen och kylväskan från tanten.
Uppe på parkeringen visade dom sin bil. En Cadillac 59:a helt i nyskick! Dom visade mig bilen lite och vi småpratade om ditten och datten. Sköna människor! När jag vinkandes lämnade dom på P-platsen ropade gubben efter mig på rungande Skånska -"Tack för hjälpen påg, du e allt på rätt sida!"

Så här är jag, på rätt sida och allt. Nu skall jag njuta min eftermiddags pilsner och blicka ut över havet.


Sköt om er.
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar