fredag 29 juli 2011

En missad Blogg.

Ja egentligen skulle det här inlägget handla om den fantastiska grillfest jag höll för några dagar sedan för vänner och familj. Men jag blev så fullständigt uppslukad av den fantastiska atmosfären och maten att jag helt enkelt inte kom ihåg att ta en enda bild. Proffsigt va? Ni får nöja er med denna lilla teaser där man ser lite av godsakerna. Marinerad fläskkarré, färsk majs, lök, halloumi m.m. Ser ni hur nöjd jag ser ut?

Så glad blir man om man får bjuda massa trevliga människor på mat. Det var en eftermiddag, kväll och natt som sent skall glömmas.


Dessutom så går min loppisfyndade Saftmaja för högtryck. Det är ju sjukt roligt att koka saft alltså. Den senaste varianten blev med jordgubbar, hallon och svarta vinbär. Mumsigt värre. Det är så himla enkelt att göra saft med den här mackapären så det är inte klokt. Det doftar ljuvligt hemma under tiden man gör det och det är ju bara en bonus.


Gårdagens lilla kvälls snack blev således Vaniljglass med alldeles varm och nykokt koncentrerad saft. Vilken smaksensation! Det bevisar bara att med rena råvaror så behöver man inte krångla till det. Det var nog den bästa efterrätt jag ätit på länge!Annars så börjar semestern lida mot sitt slut. Känns underligt på något sätt. Man har precis varvat ner och kommit in i en behaglig levnadsrytm. Kommer att bli svårt att kränga på sig blåstället och stå upp kl 05.00 igen. Så var inte förvånade om det kommer att råda brist på inlägg nästa vecka ;)

Ha nu en helt formidabel Fredag.
Ta hand om varandra.
Tiden är så knapp.
Kram!

//Andy.

1 kommentar:

  1. Du ser barnsligt nöjd ut där vid jättegrillen :-) Vilken tur dina gäster som har dig som engagerad matlagare.

    För mig börjar semestern om någon timme eller så. Därmed känns det som att förutsättningarna för just den här fredagen är goda!

    Ta hand om dig och de dina och gott slut på ledigheten.

    SvaraRadera