måndag 25 juli 2011

Saft.Ännu ett par underbara dagar nere i Skåne. Gud va skönt att skrota omkring vid havet. Plocka vinbär i trädgården, ta ett glas vin mitt på dagen. Även om det var ganska dåligt väder jämfört med sist vi var här så är det ändå härligt. Jag gillar ju naturkrafter och det är en mäktig känsla att kasta sig naken i ett stormande hav när vågorna slår och vinden viner. För att sedan gå upp till huset och värma sig med lite varm soppa.

Skönt att för en gångs skull ha tid med att inte göra något speciellt. Sitta på altanen med regnet smattrande mot taket med ett bra vin och spela Alfapet. Ingen TV, ingen radio. Skönt.

Ännu en gång har det fyndats en del. Jag hittade tex en "SaftaLätt" en variant på den välkända "SaftMajan" (tror till och med att den kom först). Helt orginal i princip oanvänd i orginalförpackningen med orginalbroschyren med! Priset? Överkomliga 30 riksdaler. Blir man inte glad så säg?

Jag åkte direkt hem och plockade röda och svarta vinbär, krusbär och äpplen och satte igång att koka Saft. Det går inte att beskriva hur god den blev och jag blev förbluffad över hur enkelt det var att göra. Fy farao va kul! Jag använde inga direkta recept utan varvade bara socker på en höft med bären med lite minnen från hur mamma brukade göra när vi var små. Det blev som sagt en dundergod Saft! Så det var väl investerade tretti spänn. Den kommer att användas många gånger. Så om nu någon av er har en trädgård dingnande med bär som ni inte hinner plocka så hojta gärna till så kanske jag ta hand om lite av det.

Dessutom hittade jag på en annan loppis en fin emaljerad stekgryta från Husqvarna i den jättefina Blåa färgen en 2,5liters. Den var väl inte i toppskick direkt med ett par rejäla skador (dock inga i tråget) men för 10 spänn räknar jag det ändå som ett rejält fynd. Dessutom har jag ju jättesvårt att stå emot den här typen av grytor.
Det kanske största fyndet får nog denna fantastiska Potatisskalare/salladslunga stå för. Det var på en annan loppis. Även denna princip i Nyskick. Det är en NilsJohan! Modellen heter Ingrid och det är väl så nära kult man kan komma.

Jag såg en precis i en annons och då var priset närmare 400 pix. Jag prutade ner den från 25 till 20. DET är vad jag kallar FYND. Dessutom så är dom så himla bra. Både till att skala alla typer av rotfrukter men även som salladsslunga. Slungad sallad smakar så himla mycket godare. Den blir så där krispig som man vill att den skall vara. Som sagt ett verkligt fynd.


Nu skall jag njuta av att vara tillbaka i fantastiska Kålltorp och min sista Semestervecka.
Kram på er!
//Andy.

3 kommentarer:

 1. Trevligt att ha dig tillbaka "i rutan" igen! Trodde nästan att du hade gått i matlagningside :-)

  Fina fynd du har gjort! För en himlans massa år sedan jobbade jag på NilsJohan och en gång om året fick vi gå ner i källaren och plocka av prylar som inte hade något annat öde annars än att bli kasserade. Har fortfarande kvar bl.a. ett gäng fina gratängformar och inte bara en, utan två Ingrid! En på landet och en i sta'n.

  Fortsätt njuta av vin, saftande och väder!

  SvaraRadera
 2. Man tackar! Jo det blir ju lite slappare när man har semester o flänger runt. Inte för att man lagar eller äter mindre mat. Men man har inte sin stationära dator m.m så det blir inte lika mkt bloggande. När jag följer din blogg märker jag verkligen att jag mött min överman, gud va duktig du är ! Oh vilka fina bilder ! Din blogg är toppen, verkligen.
  Jasså det gjorde du? Gud va avis jag blev nu, jag får helt enkelt fortsätta rota runt på loppisar mao.

  Håll sleven vid liv!
  Mvh.
  //Andy

  SvaraRadera
 3. Tack där... Det bästa med matbloggar tycker jag är de olika stilarna och uttrycken. Jag gillar din som den är, med upplägget för bilder och text som är ett rent läsnöje. Du inspirerar till ännu mer matglädje för min del.

  Keep it up!

  SvaraRadera