onsdag 6 juli 2011

The Real Deal. (Äkta vara).


Efter att ha hört lite angenäma rykten om "världens bästa hängmörade kött" så passade jag på att åka på en liten utflykt i förmiddags runt Kullahalvön. Jag hade nämligen hört talas om Brunnby Boställe.

En gårdsbutik med bara egenproducerat nötkött av Highland Cattle djur (och korsningar). Inte nog med att det kanske är ett av de snyggaste djuren man kan tänka sig. Det är ju dessutom ett utav de godaste kött bitarna i mitt tycke.

Efter en bra bit upp mot Arild och Jonstorp så hittade jag till slut denna fantastiska gård. Det var verkligen en trevlig upptäckt!

De hade egen servering med äkta skånsk äggakaka, nötköttsburgare m.m. Man blev rejält hungrig innan man ens hade hunnit handla någonting.

Dessutom hade dom fina rot och grönsaker. Jag köpte bla. färsk lök, nypotatis och ägg. Jag gjorde en fransk omelett på några utav äggen direkt jag kom hem och det går inte att beskriva hur gott det smakade.Det är baskemej sjukt hur stor smak skillnad det är på närproducerad och kärleksfullt framställda råvaror.

När man kom in i köttbutiken så brann det nästan till i hövvet. I diskarna låg så mycket gott att man höll på att tappa fattningen helt. Och ni kan ju bara tänka en köttälskare som jag....

Jag fick med mig marinerad fransyska, revbenspjäll, pepparbiff och kottletter innan jag var klar. Väldigt bra priser på alltihop också. Potatisen tex kostade bara tio kronor för en hel påse. Direkt från åkern!Trevlig och väldigt kunnig personal var där också som lärde mig ett och annat om vaccumpackning och mörningsprocessen. Jag bara älskar den här typen av "mat utflykter" och har ni vägarna neråt Kullahalvön så är det väl värt ett besök. Tänk bara på att ta med er en rejäl kylväska om ni har långt att åka så ni kan köpa med er nåt gott hem!

Annars rullar det på enligt plan för eran nyblivna luffare. Jag njuter av livet och människorna här på jorden. Har precis legat på stranden och göttat mig ett slag med en iskall Tuborg. Nu är det nog dags för en till.
Dessutom gjorde jag världens fynd idag. Två superfina stengodmuggar från gamla Höganäs fabriken med jättemycket kulör från saltet. Gamla loggan på och signerade Sten Bolin. Åttio spänn för båda. Man kan säga att jag gått plus idag. På flera sätt...

Nu ropar älsklingen på mig. Hon vill ha en puss innan hon går o badar.

Peace alla matälskare!
//Andy

1 kommentar: