söndag 3 juli 2011

njutbara Skåne

Jahupp. Jag har tagit pick o pack o lämnat Kålltorp. Det trodde ni aldrig va?
Närmare bestämt för en gammal favorit, Skåne.


Jag är tokigt i Skåne. Jag skulle på fullaste allvar kunna bosätta mig här permanent. Jag tror det hände något i mig redan 1997 när jag ensam tog bilen till Helsingborg för att ta färjan över sundet för att tatuera mig hos den världsberömde Henning Jörgensen.

Det händer något när man sladdar nerför Hallandsåsen. Som om ett tryck över bröstet släpper och det blir lite lättare att andas. Eller hur?

Folk är lite fryntligare i Skåne. Man tar en bärs. Man skär tjocka skivor av osten. Och det är gått, -"gått, gåttigåttgott!"

Idag när jag var nere på vid havet för ett eftermiddagsdopp med Rejjan och Älsklingen så kom en tjock gubbe i 60års ålder cyklande. Han parkerade sin cykel kanske 20 m ifrån oss. Traskade ner till strandkanten och tog av sig naken och luffsade ut i vågorna helt obekymrad. Det är ju precis så livet skall vara.

Vad det gäller matupplevelserna som jag antar att de flesta av er är här för att kolla in så har jag lite problem med den tekniska utrustningen. Det är så mycket med allt det här mobila joxet som jag inte hajjar. Så ni får klara er utan bilder.

Dock är det ganska enkla saker. Frukost med nybakat bröd och stark ost från skånemejerierna, naturell yoghurt och musli och starkt svart Zoegas kaffe. Direkt efter frukosten gick jag ner och badade. Man kan nästan kalla det för att jag är på någon slags hälsoresa.

Luncherna har bestått av pasta med tomater och korv. Jag har även ätit mycket nötkött från Citygross. Väldigt fint kött dom har härnere. Både jag och Rejjan har frossat i ryggbiff och pepparbiff det senaste dygnet.

Som sagt livet är sjukt bra. Nu sitter jag på en veranda med en källarsval hoff och knopar med bloggen. Då och då lutar jag mig ner och klappar lilla hunden. Hon gillar när jag sitter och skriver. Tror hon uppfattar det som avkopplande med ljudet av tangenterna i den varma Skånska sommarnatten.

Det gör jag oxå. Därför går vi och lägger oss nu. Jag ville bara att ni skulle få "se" lite hur vi har det. Nu när vi är på vägarna.

Kram på er!


//Andy

1 kommentar:

  1. Fortsatt trevlig semester! Ser inte ut att gå någon nöd på dig.

    SvaraRadera