måndag 11 juli 2011

Majs é Najs !


Sommarens hetaste grilltips från min sida är just Majs. Färska majskolvar!

Galet gott till allt du grillar och garanterat uppskattat av både stora och små. Servera med olika sorters smör efter smak. Jag gjorde ett citronsmör med salt, pressad citron och cest. Snacka om att det sjunger i munnen!

Dock behöver de ganska lång tid på grillen så de kräver lite passning. Räkna någonstans 15-20 min och inte det varmaste stället. Som ni ser så "svärtar" jag mina ganska friskt men det är för att jag tycker det är så gott. Säkert cancerogent som bara den (om det nu heter så) men ibland kanske det är värt att leva lite på The Vardags Edge!?


Dock fick jag ett väldigt bra tips som jag inte prövat ännu från en Majsexpert från Sydamerika.

Det går ut på att man lägger de färska kolvarna i vatten 30-60min innan och sedan grillar dom med blasten på så dom blir så att säga både ångkokta och grillade. Enligt färska kliniska forskningsrön så torde detta sätt utveckla Majsens smak på det mest sofistikerade viset.

Dock! Jag har inte provat det ännu men jag lovar att återkomma när jag gjort det.


Färsk Majs var det alltså. Spring o köp!

Glöm för all del inte att njuta på vägen dit också!
Keep Njuting!

Sommriga hälsn.
//Andy.

4 kommentarer:

 1. Håller med!
  Riktigt gott att nagga i sig direkt från kolven så att trådarna fastnar mellan tänderna. Med mycket smör, salt och peppar. Och svart ska det va. Citron låter jättegott. Ska testas...

  SvaraRadera
 2. Hej, Vilka härliga ställen du hittat. I vår familj gillar vi också grillad majs. Dottern har efterfrågat hemmagjort kryddsmör på sin, så det får vi fixa nästa gång. Hon blandar till och jag penslar vid grillen! Kram och hälsa på jobbet, Siri.

  SvaraRadera
 3. Oh vad kul att ni oxå gillar grillad Majs. Det är verkligen supergott! Vilket jobb skall jag hälsa på ?
  Mvh.
  //Andy

  SvaraRadera
 4. Majs e bast!!! supergott att grilla, brukade alltid grilla med skalet pa nar vi jobbade, blev jattegott sen viker man ner skalet o anvander som handtag! :)

  SvaraRadera