söndag 17 juli 2011

Hamburgers (again!)


Ja, vad ska man säga. Ni vet ju att jag är helt TOKIG i hamburgare. Det är något som har en speciell plats i mitt hjärta. Det kanske låter pretto. Men en riktigt god hamburgare är nog närmast det perfekta målet mat man kan äta. Dessutom känns det ju festligt. Som en slags blandning mellan barnkalas och Hollywoodfilm.

Så härom kvällen så bestämde jag och Baby att vi skulle ha Hamburgerkväll. Roligt att göra tillsammans eftersom man kan "jobba" samtidigt i köket med att skära upp grönsaker och blanda olika dressingar. En annan sak som är bra med Hamburgare är att man kan "preppa" i princip allt innan och snygga iordning köket INNAN man äter så efteråt när man är helt snurrig i bollen av Matkoma så ser det inte ut som ett bombnedslag utan man kan med gott samvete krypa upp i soffan och bara njuta.

Eftersom Baby inte äter kött så blev hennes val färdiga Quornburgare vilka inte visade sig dåliga alls. Dock skall jag vid nåt tillfälle längre fram prova att göra hemgjorda på nån slags vegofärs el. likn.

Jag gjorde ju självklart 100% Nötfärsbiffar. Ni kan kolla alla de otaliga recepten här på bloggen lite om hur jag brukar göra. Något jag alltid har med i min färsblandning är äggula och ströbröd. Mest för att hålla ihop så man kan göra snygga burgare. Tänk oxå på att om ni har fin nötfärs så stek era burgare Medium. Det är jättegott. Inte så vanligt i Sverige men i USA frågar dom nästan alltid hur man vill ha sin burgare stekt. Testa.

Baby gjorde två varianter en med Cheddar och en med Bluecheese. Den här ser väl smarrig ut även för en köttätare. Cheddar, bluecheese och kronärtskocks dressing, timjan och Balsamicokräm.


Själv gjorde jag en ny variant som jag kallar för Mr.Frank. Den bestod av en rejäl (minst) 200 gr nötfärsburgare perfekt stekt. Grova hamburgerbröd. Bluecheese och kronärtskocks dressing i botten. På det tomat och rå lök. Sedan biffen som fått steka sista halvan med rikligt med cheddar och Danablue ost ovanpå så det smält så där gott! Detta toppades med ett vändstekt ägg (dock utan helt genomstekt gula). Över alltihop rivdes timjan och ringlades vitlöksdressing.


Voila (eller hur fan det stavas) En riktig Mr.Frank Burger alá Andy !


Kan ju bara säga att detta var den mest formidabla Burgare jag hittils lyckats skapa. Smakerna gick precis hand i hand. Det kanske låter vulgärt, men jag rekomenderar verkligen ett försök. Skulle jag ställa upp i en burgartävling skulle detta bli mitt hemliga vapen.

Som sagt om ni inte har haft en Burger Night med er älskade/era vänner/er familj på länge. Ta chansen och gör det snart. Det är superkul och supergott !
Dessutom, att få äta med händerna och vara lite kladdig. Det är balsam för själen för en stressad storstadsmänniska i dessa dagar!

Come On ! Vad väntar ni på?

God Bless!
//Andy


1 kommentar:

  1. Happ, då vart man hungrig igen;)... Så j...a gott ser det ut va:)!! Synd att middagen redan är färdig men tar med mig inspirationen till en annan dag:). Puss o hej!

    SvaraRadera