fredag 8 juli 2011

Fyndjakt

Idag var det en regnig dag. Den första på över sju dagar. Vad skall man hitta på då? Det blev en en massa saker skall ni veta. Men framför allt blev det fyndjakt på en massa olika loppisar runt om i Skåne.
Jag vet inte vad som var det roligaste. Att överhuvudtaget försöka hitta dom bland rapsfält och jordgubbsodlingar eller att rota runt bland allt gammalt jox. Förmodligen det sistnämnda. Jag älskar gamla prylar. Får man sedan rota runt som man vill och har chansen att pruta om ett pris så blir det ju bara ännu roligare.

Vad hittade jag då? Tja lite smått och gott. Ett par gamla Höganäs Ölkrus signerade Sven Bohlin. Glaserade i den gamla ugnen med mycket salt. Det blir en härlig lyster i glaseringen då. Så dom är jag väldigt nöjd med.

En fördel med att dricka kall öl eller varm choklad i ett stengods krus är att det håller värmen respektive kylan ofantligt bra. Det är tur att det är öron på dom annars hade man nästan inte kunnat hålla i dom så kalla blir dom med välkyld vätska i sig. Ett fynd tycker jag.


Nästa fynd blev en väldigt tjusig dryckesslev i emaljerad plåt gjord på Kockums. Efter att den blivit rengjord när jag kom hem visade sig det att det nog var dagens vackraste fynd! Kommer att pryda mitt kök hemma i Kålltorp. Vem vet? Kanske får du ta den "en släng av sleven" någon dag!
Sista men kanske mest lukrativa fyndet var en gammal emaljerad stekgryta i gjutjärn. Tillverkad Husqvarna och i precis den rätta eftertraktade Orangea kulören. Inte nog med det den var i det behändiga lite ovanliga formatet 3liter.
Efter en noggrann och omsorgsfull rengöring så blev den nästan i toppskick förutom en tidigare skada i emaljen på grytkanten.

Kommer att bli dunder att göra en mindre Porterstek eller fransyska i framöver.

Ja det var en rolig dag. Skönt att det kom en lite dassig dag så man fick lite "ledigt" från grillandet, badandet och öldrickandet. Semestern rullar på fint som sagt. Nu är det dags att byta om till aftonkläder för det skall nämligen göras en Ätarutflykt!


En hel lada full utav olika Pannkakor och "ät så mycket du orkar" buffé!
Hur najs låter inte det på en skala?

Forts följer....
Ha det underbart!
//Andy

3 kommentarer:

 1. Lika underbar läsning som vanligt:)! Puss o hej, fortsätt rapportera om vad södern har att bjuda:)

  SvaraRadera
 2. Perfekt med regniga dagar speciellt med så bra fyndresultat. Sleven är min favorit! Själv är jag på jakt efter färgglad och kantstött keramik att ha i mitt stugkök på landet. Får se vad Sörmlandstrakterna kan bjuda på för loppisfynd i sommar.

  Tack för härlig läsning och ha en fortsatt bra semester. Skåne där jag faktiskt aldrig har varit verkar mer och mer intressant...

  SvaraRadera
 3. Absolut! Hör dig för bland folk o forska på nätet, det finns säkert massor av bra loppismöjligheter där uppe! Och det är ju så kul när man hittar något fint till bra pris. Husgerådsgrejer är alltid kul att få tag på och det brukar finnas. Tack för besöket och trevlig semester till dig med!
  /Andy

  SvaraRadera