lördag 16 juli 2011

Dippkväll


Jag och min Älskling blev sugna på nåt riktigt gott och mysigt härom kvällen. Vad göra?

Dippkväll! Det är ju grymt gott! Sagt och gjort. Vi gjorde 3 st dipper. Jag gjorde min favorit, bluecheese dipp. Ungefär hälften hälften av majonäs och gräddfil, salt, svartpeppar, lite vinäger och en sju rackarns massa bluecheese. Den är så galet god! Speciellt ihop med selleristavar. Det är en smakcombo som ni bara måste prova. Ihop med kycklingvingar är den lika god. Som sagt en verklig favorit.


De två andra blev "färdiga" alá påse. En Strong Holiday som jag inte tyckte var något vidare och en klassisk vitlök. Självklart borde man ju göra sin vitlökdipp själv men det här var en riktig slapp dag så jag skyller på det. Gurkstavar, morotstavar och selleri (och lite lantchips). Det blev en verklig dippfest!
Ibland tycker jag nästan det är bättre att hänge sig totalt åt ett sug. Det är ju enda sättet att bli av med det. Nu är jag inte så sugen på dipp på ett tag i alla fall.

Sommarregnet smattrade på våra Kålltorpianska fönsterrutor. Katterna och hunden sov gott på sina platser. Stearinljusen fladdrade matt. En bra film på dvd spelaren. Ja det var en riktigt fin kväll på planeten jorden.

Eller som Håkan Hellström sjunger:
"Vad jag bryr mig om nu, är att från samma säng, lyssna till samma regn".


Lyckan är enkel. Om du vill se den.

Peace foodlovers !
//Andy.

4 kommentarer:

 1. Tackar så ödmjukast för denna fantastiska kulinariska mästerverk !

  SvaraRadera
 2. Andy är grym, nyss läst enherrans massa gotta. Bli å dippa ikwäll me unge å tjeja

  SvaraRadera
 3. Gillar skarpt hur du skriver. Blir inspirerad. Inte varje gång till att laga samma mat (är en sådan där konstig prick som inte gillar musslor t.ex.)men inspirerad till att njuta av livet. Tack för det och fortsätt dela med dig!

  SvaraRadera
 4. Tusen Tack Lotta! (Och man måste ju inte gilla musslor :) )

  SvaraRadera