onsdag 1 augusti 2012

Chicken Enchiladas alá Kålltorp.


Jag och min förtjusande flickvän blev härom dagen väldigt sugna på något åt det Mexikanska hållet i matväg. Men Taco enligt det traditionella sättet kändes tråkigt. Något som vi gjort mycket är ju Quasadilias men den här gången bestämde vi oss för att göra Enchiladas i stället. Dock fanns det inte varken jättemycket tid eller ork för någon direkt "heldag" i köket.

Kunde man göra en snabb, god och enkel variant men ändå både animalisk och vegetarisk?

Klart man kunde!



Du behöver:

1/2 färdig grillad kyckling.
10-15 bitar fryst vegetarisk "Typ Kyckling" (vilken faktiskt är helt ok smak på).
En uppsjö av dina favorit kryddor.
6 st Tortillabröd size L
1 bit ost.
1 burk med Creme Fraische Tomat & Basilika.
Skivad Jalapeno på burk (optional).

Stek dom frysta vego kycklingen ca 4-6 min och låt dom svalna. Rensa under tiden den riktiga kycklingen och finhacka köttet samt lägg i en skål.
Finhacka vego kycklingen och lägg i en annan skål.
Krydda köttet efter smak och humör, vi använde cayenne, svartpeppar, spiskummin, salt och paprikapulver.

Finskuren färdig grillad Kyckling.

Finskuren Vegetarisk "Typ Kyckling".

Tillsätt hälften av Creme Fraischen till varje bunke och börja mosa ihop blandningarna med en gaffel.



Sätt ugnen på 225gr.
Ringla lite olja i botten på ett ungsäkert bläck eller form.
Dela ut kycklingröran på bröden och rulla ihop.
Riv lämplig ostskalk från kylskåpets botten och släng på några Jalapenos. Några bitar fuskcheddar gör ju inte saken sämre, jag älskar den artificiellt gula smältostsfärgen, på nåt sätt känns det oerhört Amerikansk.


Kör i ugnen 10-15 min. Låt dom gärna svalna lite före servering då dom blir sjukt varma!

Snabb god Tomatsalsa att ha till:

1 halvtrött tomat.
3 lika halvtrötta cocktailtomater.
1 glad sked med Ajvar Relish.
4 pigga stänk Tabasco.
1 nypa cayenne.
2 klyftor vitlök.
Lite salt.
1 skvätt Olivolja.


Kör lite snabbt med stavmixern eller mixern men låt gärna några bitar vara kvar för en skönare Salsa feeling  annars blir det lätt Bloody Mary varning klass 1.

Vi åt dessa Enchiladas med Salsan lite färdig sallad och en mogen avocado snabbt mosad med en gaffel och lite kryddor och citron (en snabb Guacamole som alltid är sjukt gott!).



Så det blev en kvick Texmex middag som smakade otroligt gott men som inte tog mer än ca 30 min att laga till.

Det behöver verkligen inte vara krångligt eller ta tid att laga mat.

Den vegetariska varianten blev faktiskt minst lika god så var inte rädd för att testa att göra enbart på den om ni får tex gäster som inte äter kött.

Efter denna rejäla måltid (det är svårt att sluta äta dom här rackarna!) så fortsatte vi med att blanda egen Snaps/Shots och Ingo hjälpte självklart till!

Men mer om detta i nästa inlägg.

Ha nu en skön dag därute.
//Andy.


2 kommentarer:

  1. Gott! Enchiladas var länge sen, föredrar faktiskt såna i ugnen än rullade att äta direkt i handen, myckket för att jag är tokig i smält ost. Ser så najs ut att umgås, äta och fixa dricka så där spontant och otvunget. Semester som det ska vara. Snart är det min tur...

    Ha det bäst!

    SvaraRadera
  2. Lysande...ser fram mot att lösa om snapsen! :)

    SvaraRadera