onsdag 29 augusti 2012

Ingen rök utan Eld.


Lite olika rotsaker. Rödbeta, morot, kålrot (som aldrig blir någon favorit för mig), rotselleri, röd lök. Pang! I en panna o in i ugnen med lite olja, salt o peppar. Det är ju goda grejer det!

Marinerade även finstrimlad fläskfilé. En skvätt coca-cola, liquid smoke, japansk soya, vitlök, chili, div kryddor. Ca 2 h i kylen gjorde susen.Dagens tips: Jag marinerar ofta direkt i en plastpåse, när du sedan skall knyta ihop den så pressar du ur luften medans du snurrar skaftet. Man kan till och med låta lite marinad sipra ut innan man knyter ihop, då vet man att all luft lämnat förpackningen. Funkar minst lika bra som fräcka "Instant Marinators" alá vaccum som finns. Annars är det ju bara att marinera 1-2 dagar i förväg. Ju längre desto bättre lixom. Vad är det här med att allt skall gå att göra NU !?


Fläskfilén stek/wokades på hög värme och sedan tillsattes marinaden och fick reducera och reddes av med Maizena Brun redning till en lite skön simmig konsistens alá Kinakrog. (I ärlighetens namn så skall jag erkänna att jag inte blev riktigt nöjd, det var visserligen helt ok smak men lite spiskummin slog igenom plus att jag fick en sån otrolig nojja på att det smakade skunk om den billiga Danska fläskfilén).


Ihop med rotsakerna blev det en helt ok middag även denna dag. Men jag hyllar rotsakerna gång på gång så även denna! En bit perfekt tillagad rotselleri är ju helt magiskt!I eftermiddagssolen var det sedan dags för en stunds njutning. En mörk Innis & Gunn och en Cigarr (Tack Jörgen!). Det blev en Davidoff Maduro i faconen Petit Paletella. En perfekt storlek för en såpass "sällan brukare" som jag. Det blir en röktid på ca 25min.


En cigarr är den fulländade njutningen. När man väl har tänt den och lutat sig tillbaka så finns det INGENTING som kan störa dig. Det är bara du och dom stora puffarna som lämnar dina läppar. Det är svårt att förklara känslan. Fantastiskt!


Ingo hittar som vanligt dom allra mest praktiska ställen att lägga sig på när man bloggar. Inte har man hjärta att ta bort honom heller, bättre att ta en paus.


Rejjan är i princip likadan, hon somnade direkt på mitt ben när vi satte oss på balkongen.


Det är väl vad jag kommer att göra också alldeles strax.

Ha en skön kväll!
//Andy.1 kommentar:

  1. Vilket underbart feel good-inlägg. Som vanligt smilar jag efter att ha läst. Fast jag håller med dig om kålrot. Den är svår att gilla...

    När man inte känner sig nöjd med ursprunget på t.ex. köttet, då är det lätt att inbilla sig att det smakar sämre, och det gör det säkerligen också men man kan inte lyckas till 100 % varje gång.

    ALLA katter gör som Ingo, det är helt sjukt. Gör han inte samma om du lägger en tidning på bordet, kommer och lägger sig på den? Snacka om att de vill ha uppmärksamhet :-) Man bara måste älska de små liven, och de större - läs Rejjan :-)

    Ha en lika bra dag idag!

    SvaraRadera