söndag 12 augusti 2012

Riktiga Amerikanska Pajer.Jag åkte på en riktig rökare härom dagen.
Ett ryggskott. Ett sånt där överjävligt ett, med en nerv i korsryggen som kommit ikläm. Jag upplevde helt nya nivåer av smärta i mitt liv. När jag efter några dagar med nån form av narkotiska tabletter kommit till sans och kunde röra mig något sånär igen hade jag ett starkt sug efter nån form av "Comfort food".

Valet föll på Amerikansk Paj. Ni vet så där som pajerna såg ut i Kalle Anka när man var liten.

Sagt och gjort efter att ha läst några recept på nätet och luskat runt på amerikanska recept sidor så bestämde jag mig för att testa två varianter.

En Citron & Maräng paj.

Pajbotten:
ca 3 dl vetemjöl
180 g smör
2 msk kallt vatten

Mosa ihop smöret med mjölet och tillsätt vatten (mosa med en gaffel). Rulla till en boll och lägg i gladpack i kylen ca 30 min. Kavla sen ut den till en tunn cirkelformad degkaka som du klär din pajform med. Grädda i ugnen på 200gr ca 10 min. 

 
Fyllning:
2 ägg
2 dl  siktat florsocker
1,5 stor, mogen citron saft + cest. 
Frön från vaniljsstång. 
80 - 100 g smör


Vispa äggen lätt och blanda med socker, citronsaft och vanilj. Smält smöret och låt det svalna lite och tillsätt det också. Fyllningen blir väldigt tunn, som mjölk ungefär så det vill till att ditt pajskal är tätt. Häll i fyllningen och grädda i ugnen på 225gr ca 15 min. Ta ut pajen och låt svalna innan du gör marräng täcket.
 
Maräng:
3
äggvitor
1 1/4 dl strösocker

Vispa ihop maräng smeten (jag hade även i pressad citron här) till ett hårt vitt skum, bred ovanpå din paj och grädda i ugn på 250gr grill men pass på här för nu går det fort allt från 2 till 5min men det bränner lätt så som sagt, håll ögonen öppna!

Nu kommer det svåraste av allt. Den här typen av paj är inte så god att äta nygräddad (tycker jag iaf). Utan den skall svalna och sedan ställas in i kylen för att sedan ätas kall. Helt ljuvlig!Visst det kanske är mycket meck för en paj? Men med ekologiska citroner och ägg så för du en smak som du sällan smakat i en efterrätts paj.

Jag gjorde även en test med en färdigköpt mördegspaj från Sara Lee (tror jag dom heter). För 19 spänn så får du en färdig kavlad mördeg som bara är att rulla ut över pajformen och sedan fylla.
Andys Cocunut Pie:

1st Färdig Mördegs pajdeg från Sara Lee (lite salt tycker jag nästa gång gör jag egen deg).

Klä in en pajform och förgrädda 200gr ca 10 min.

Fyllning:

1/2 liten burk Blue Dragon kokosmjölk för bak.
2 msk Captain Morgan.
3 äggulor.
1 burk kondenserad mjölk.
1 dl kokosflingor.
Vaniljsocker.

Blanda ihop fyllningen och koka försiktig i kastrull ett par minuter låt svalna något och häll upp i pajen. Grädda 15-20 min i ugn på 175 - 200 gr tills det stelnar och får fin färg.


Rosta under tiden ca 1 dl kokosflingor (ytterligare) i en ren, torr panna. Låt dessa svalna och vispa sedan grädde ganska hårt och blanda i nästan alla rostade kokosflingor i grädden. Spara ca  2 msk till garnering.

Låt den färdiggräddade pajen kallna och bred sedan på kokosgrädden ovanpå.Efter den här pajen fick jag en utskällning. Min Sambo har från och med nu gett mig Paj och Dessert förbud. Hon anser de allt för oemotståndliga.

Jag kan nog tyvärr inte annat än att hålla med. Den här typen av pajer är syndigt goda och jag får nog kamma mig ett tag med sådana annars kommer er favoritbloggare snart inte ens in på Internet.

Kanske blir några hälsomål här framöver? Vem vet. Är det något ni skulle gilla? Eller vill ni att jag fortsätter i den 100%iga dekadenta stilen? 

Ha en bra Söndag!
Peace.
Andy.

 

2 kommentarer:

  1. Fortsätt du... men det vore t.ex. kul att se vad du hittar på med något så typiskt svenskt som smörgåstårta (gjorde jag igår) eller din stegring av kålpudding kanske ;-)

    SvaraRadera
  2. De pajerna var du väl värd dö! Fy fasen för ryggskott. Då vet man att man lever. Skönt att det är över och att du är tillbaka!

    SvaraRadera