tisdag 14 augusti 2012

Blomkål och broccoli CannelloniJag har gjort det igen; Cannelloni. Om ni inte har provat att göra det så tycker jag absolut att ni skall testa! Det blir verkligen supergott!

En tolkning av Jamie Olivers recept. Förra gången gjorde jag ju ganska exakt och det receptet kan ni läsa om ni klickar här.Den här gången gjorde jag på ungefär samma sätt men tillät mig flyga fritt stärkt av förra gångens framgång. (Dock kan erkännas direkt att förra gången blev klart godare, förmodligen på grund utav den rikliga mängden timjan som nu enbart fanns i torkad form samt generösa delar mozarella och parmesan som nu saknades helt).

Först frästes en hel del vitlök och chili i lite olja och smör. Kärnorna sparar jag och torkar i ett kaffefilter för att sedan plantera, skall bli spännande att se om det blir någon egenodlad chili framöver.

Sedan tillsattes vitt matlagningsvin och grönsaksbuljong samt den nedskurna och avsköljda blomkålen och broccolin. Detta får sedan småputtra under lock tills man tycker att man nått lagom mjukhet.


Sedan häller jag av buljongen och mixar grönsakerna för att tillsätta lite utav buljongen allteftersom tills man får en lagom krämig konstistens. Det behövs även lite hjälp med salt, peppar och olivolja (men det fattade du ju redan).


Sen kan det vara bra att låta fyllningen svalna. För lärde jag mig något vid förra tillfället så var det just att det var lite knepigt att fylla Cannellonirören. Det absolut enklaste, tyckte jag iaf, var att helt enkelt "Get your hands dirty" och göra det för hand. Det var om något kletigt så det som jag tyckte var det absolut enklaste och då är det bra om det inte är för varmt.

En långpanna. Pang Bom ! I med krossade tomater, olivolja, salt, peppar, rödvinsvinäger och lägg i dina fyllda rullar.Sen kokar du en enkel Béchamel med smör, mjöl och mjölk/grädde. Tillsätter valfri riven god ost och häller över hela härligheten. In i ugnen 200gr i ca 30 min.En liten god sallad till och du är i himmlen!


Detta är en utav de få vegetariska rätter som jag verkligen älskar. Nu hade jag i massor av färsk oregano, basilika och persilja och mozarellan och parmesanen ersattes av Allerums lagrade prästost och visst blev det sagolikt gott. Men jag tyckte nog det blev bättre förra gången. Jamies variant med Creme Fraische och Parmesansås istället för Bechamel tyckte jag var mycket bättre och kändes inte lika stabbig. Men det är klart, vad kan gå fel med mängder av Parmesan?


Nästa gång skall jag prova att hitta på någon helt annan fyllning. Men det blir då.
Som sagt. Det är vansinnigt gott och det är lätt att äta liiiiiite för mycket.
Vi blev så mätta att vi var tvungna att lägga oss efteråt.


Ja ni ser ju själva.

Ha nu en underbar kväll och glöm inte; ät något riktigt, riktigt gott!
Det är ni värda.
//Andy.
1 kommentar:

  1. Tack för påminnelsen om canneloni! Fyllningen verkar jättegod och liksom såsen ovanpå. Har fortfarande inte använt mina torkade rör i skafferiet. Så gott med pasta när det blir krämigt och såsigt!

    Bara dånar av bilden på djuren! Ingo vinner :-)

    SvaraRadera