tisdag 4 september 2012

Världens tråkigaste dag. Ibland kan man göra det festligt enkelt om man bara förberett sig lite grand. Igår slängde jag kycklingbröst delar i marinad. Jag har flera gånger innan skrivit om hur jag marinerar kyckling i fet mjölk. Det är hur enkelt som helst! Och perfekt om man vill våga sig på att fritera. Vill man steka i panna eller i ugn så går det ju givetvis också bra.


Alltså, rikligt med kryddor, färsk chili (ett måste jue!), vitlök och örter på med ett par dl fet mjölk och i med den råa kycklingen. Krama ur luften ur påsen och lägg i kylen. Om det sedan ligger 1 eller 3 dagar spelar ingen roll. Det blir bara bättre.

Idag hade jag glädjen att ha just sådan preppad kyckling i kylen. Så det blev lite Kentucky style för mig idag. Det är ju så vansinnigt gott med den krispiga, kryddiga ytan. Tyvärr så kan jag numer med min IBS kanske bara äta typ 3 bitar. Men det är ju så vansinnigt gott. Något du måste prova om du inte gjort det.

Gör en klassisk Panad Station. Vispat ägg och mjöl (blandat med ströbröd och ännu mer spicy kyddor).


Jag skar ut alla ben ur mina bröst delar innan och skar dom i mindre bitar, typ finger size för att få ner tillagningstiden. Panera och lägg att torka en stund innan fritering.


En rejäl klick kokosfett och plattan på max, när nästan allt smält sänkt till näst högsta. I med kycklingen, men ha ett rejält lock redo ifall det skulle tutta eld. Man vet aldrig när man friterar. Tänk även på att vända bitarna ifrån dig så du inte får "födelsemärken" på händerna som Mannerström sa en gång. För sådan här mindre bitar räcker det med 10 min ungefär, men gör ett snittprov innan du käkar för säkerhets skull.


 Och eftersom jag är en sådan "multi taskande son of a gun" så slängde jag ihop en gratinerad pasta och ett vegetarisk alternativ under tiden. Koka pasta. Gör en enkel vit sås (smörklick, mjöl och mjölk) tillsätt riven ost (ett bra sätt att bli av med ost skalkar i kylen!) Häll över och kör i ugnen (gärna med ännu mer ost!) I ugnen fick även min förtjusande frus Vegetariska "typ kyckling" filéer hänga med. Men alltså allvarligt? "Typ kyckling" vad är det för jävla beskrivning egentligen!? Lite tomat och avocado till så blev det ännu en trevlig och helt okej vardagsmiddag och tillräckligt för att Älsklingen skulle få med sig matlåda till jobbet.


Det var ett fasligt sjå att hålla Ingo borta från kycklingen, han är en riktig korp! Se här kommer han flygande mot den nypanerade råa kycklingen! Inte ens kameran hänger med.


 Rejjan däremot har ju en lite coolare approach till livet, åtminstone sedan hon redan fått och ätit SIN middag.Många säger att Tisdag, det är veckans absolut tråkigaste dag.
Det har jag aldrig riktigt förstått!?
Man måste göra motstånd mot allt som är fel!

Jorden är inte platt, bara för att alla säger att den är det.

Jag gjorde "motstånd" med att handla lite nya snygga kläder.

Det gjorde mig glad.

Att sedan förstå att och sätta värde på att man kan äta sig mätt.
Att man har kärlek i sitt liv.
Att man är frisk.

Ja då är inte Tisdag världens tråkigaste dag.
Åtminstone inte för mig.

Sköt om er!
//Andy

1 kommentar:

 1. Skulle verkligen vilja sätta tänderna i den där kycklingen, alltså inte "typ-kyckling-kycklingen" utan den andra :-) Ganska relaxad beskrivning på de där filéerna ändå, typ kyckling :-)

  Gratinerad pasta - lite som Alfredo fast i ugnen. Det är inte dumt - riktigt bra sätt att piffa upp den.

  Älskar kontrasterna där mellan Ingo och Rejjan. Förstår att du har fullt sjå att hålla förstnämnda undan i köket.

  Håller med dig - varför skulle tisdagar vara tråkiga - det blir ju vad man gör det till. Varför alltid längta till fredagar som att det bara är helgerna som gäller? Om man bara ska räkna helgerna till livet då blir det avsevärt mycket kortare. Idag är det onsdag och vilken härlig dag! Solsken, mätt i magen, har jobb och kärlek, tak över huvudet (visserligen inget kök men det kommer...). Kunde vart värre!

  Sköt om dig du också (fast det tycker jag du verkar göra alldeles utmärkt!)

  SvaraRadera