fredag 7 september 2012

Matbloggarträff & Snabb, enkel Fredagsmiddag.Så var det dags för Event. Ni som känner mig vet ju att jag ogärna om än näst intill aldrig och ännu hellre frivilligt lämnar Kålltorp. Men nu har det alltså hänt. In till Göteborg det begav sig.

Anledningen var att Svenska Matbloggare anordnade en Västsvensk Matbloggar träff.

Jag tänkte det kunde vara kul att träffa lite andra eldsjälar, om det nu fanns några? Någon eller några som var lika "knäppa" som mig själv.

Och om det fanns! Det blev en fantastiskt rolig eftermiddag och afton. Att knö in så många mattokiga människor i en takvåning på Avenyn var ungefär som att blanda en lite för stark grogg. Det tog skruv direkt, fast på ett bra sätt alltså!


Stellan Löfving och hans kollegor på den ganska nya kommunikationsbyrån Truth gjorde ett fantastiskt jobb och Stellan själv höll ett intressant föredrag.


På plats fanns även representanter från bl.a Fontana, Meat the World och Eguale.


Klart man var lite nervös i början men snart var minglet i full gång.Öhman från Öhmans Mat & Vin höll ett fantastiskt Seminarium om smak & sensorik. Där han gick igenom grundsmakerna ur ett evolutionsperspektiv kombinerat med en doftorgel/smakprovs test.


Tillsynes nyinjicerad med rent livselexir gick denna Livsnjutare på som en Duracellkanin från scenen. Utan tvekan var detta ett av kvällens roligaste inslag. Här ser ni proteinet i mitt eget saliv kristalliserat i Umami. Inte så fräscht kanske, men i sin kontext fantastiskt intressant!Carsten från Meat the World höll ett föredrag om kött. Något som jag uppskattade till fullo.


Självklart blev det MASSOR av mat och vin också! Det nya rosévinet Crazy var fantastiskt gott likaså Pata Negra racksen från Iberiska halvön.Det var kul att få ansikten på en del utav de bloggar man själv följer. Som sagt; stor Eloge till Truth för en mycket välordnat arrengemang.


Vingurun Magnus Reuterdahl

Man märker när man är med Matbloggare; allt ska fotas!


Fredag idag. Är det inte härligt? Men tröttheten efter en krävande vecka kanske gör sig påmind?

Här kommer då lite fiffiga tips: Med några få råvaror av högre klass gör du lätt något lite "fuskigt" roligt och bra.
En färdig Tomatsoppa t.ex. blir en riktig höjdare med några stänk Dadelbalsamico, lite smulad god Chevré och en färsk kvist Timjan. Stek/grilla en lite dyrare Chorizo och skiva ner i soppan. Gratinera en bit bröd med en smakrik ost. KAABOOM! Där har du Fredagsmys på 10 min blankt!

Ta ett extra glas vin.
Krama någon du älskar.
Andas ut.

Och ha en makalöst, fantastisk, underbar Helg!

Vi ses.
//Andy.
Ingo fullkomligt älskade Goodiebagen!


(Fan också, nu ser jag att jag skrivit ordet "Gott" flera gånger i inlägget. Nu blir han tokig Öhman...)


8 kommentarer:

 1. *Sammla* dig och utvärdera dina intryck, njut av det som var och vad som kommer i form av nya idéer - hälsa Ingo och Rejjan och ha en bra helg med nära och kära ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hälsar till dom och dom hälsar tebax!

   Radera
 2. Tack för trevlig prat och hoppas vi ses på "våra" träffar framöver. Ha det gôtt eller som enl. GP ska vi säga Hej då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tack själv! Det var jätteskoj. Ja det hade varit roligt att hänga på. Ha de gött!

   Radera
 3. Men hey! Jag bor ju också i kålltorp! Kul men "nya" gbg-bloggare. Härlig fredagsmiddag! Varför krångla till det?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va härligt! Kålltorp är ju så nära Nirvana man kan komma på den halvan av klotet. Näe, precis. Hoppas vi ses och hörs framigenom. Tack för titten!

   Radera
  2. själv bor jag i strömmensberg bra liten stad vi bor i...:) riktig linslus verkar ja ju oxå vara fastnat på flera av dina bilder från matbloggsträffen...haha

   Radera
 4. Trevligt att hitta hit, jag har oxå nyss gått med i matbloggare i Götet. Trevlig del av Götet ni alla bor i, jag bor på kaggeledsgatan nära Munckebäck centrum! Ha det fint och hoppas vi ses :)

  SvaraRadera