måndag 9 juli 2012

Underbara Ostar & Semester.



 Jag har i sedvanlig ordning tagit mitt pick och pack och dragit på sommarturné. Sommarturnén går alltid till samma ställe: Kullahalvön. Jag älskar Kullahalvön och här finns så mycket fint att se och så otroliga råvaror. Ur råvarusynpunkt så är det sannerligen ett himmelrike för vilken sann matälskare som helst. En rolig sak som de börjat med denna sommar är att slå ihop marknaderna för Bondensmat & Byggnadsvård och antikt. Så nu har de gemensam marknad på Sundstorget i Höganäs varje Lördag. Då kan man botanisera bland nyskördade primörer och massor med gamla fina saker. 





  

Näst intill på Köpmansgatan 6a ligger en fantastisk liten butik som heter Oldsbergs Ost. 

  

Den är sannerligen värd ett besök om du är i Höganäs. En butik med otroligt genuin känsla proppfylld av delikatesser såväl charkuterier som ost. Och dom kan sin sak tjejerna här. 

Man får ett trevligt bemötande och massor med förslag (om man nu vill ha det) på goda ostar och vad som passar ihop med vad. 

Det här med trevligheten är något som verkar vila över hela Höganäs. Undrar om det inte är lite utav det Danska gemytet som spridit sig över sundet? Man stannar och småpratar lite ute på gatan och Rejjan får massa nya kompisar överallt.


 




Kort sagt, det är Semester. 
Stay tuned för här skall njutas.
(om google tillåter förstås? Det verkar som om jag inte får ladda upp fler bilder utan att betala? Verkar ju helknäppt!)
Ha det bäst!
//Andy. 







1 kommentar:

  1. Dra mig baklänges vilket guldställe att vara på! Varför har inte jag semester och framför allt, varför ingen koll på såna här trevligheter?!

    Å Rejjan får följa med också :-)

    Njut av semester och godsaker - rapporter inväntas med iver!

    SvaraRadera