torsdag 5 juli 2012

Trolla med rester / Orientalisk StroganoffJa ibland får man helt enkelt gå igenom skafferiet (och kylen!) Nu ska jag ärligt säga att jag inte alls är någon expert på detta. Jag köper oftast precis det jag är sugen på för dagen och att äta gårdagens rester är inte något som jag blir upphetsad av. Men och andra sidan vet jag varför, det är för att jag kan! Och för att jag under många år levde ytterst fattigt. Så det är ett kärt privilegium som jag unnar mig. Men ibland händer det som tex när man är sjuk och inte kan orkar gå till någon affär. Det ligger förstås en utmaning i detta som är ganska rolig.

Vad fanns hemma? Några skrämda Bulgur korn och en ensam korv av obestämd sort (förmodligen Chorizo eller Sremska).

Det blev en "Orientalisk Korv Stroganoff". Må Greve Alexander Sergejevitj icke vända sig i sin grav!

Jag hittade även en burk med hela, grillade inlagda paprikor som jag köpt på Orientlivs. Dom smakar precis som paprikan på den lokala pizzerian brukar göra, lite syrligt sådär. Dessa strimlades ner i just strimlor och även korven fick göra sällskap. Jag stekte först korven för att få bra yta på den och sedan tillsattes paprikan i min älskade loppisgjutjärnspanna.

Sedan var det bara att pudra över mjöl för och röra runt sedan tillsattes grädde. En finhackad tomat som börjat tröttna på livet fick också hänga med liksom rester av en prästost och en lagrad cheddar. Mot slutet så åkte en näve färsk Oregano och Mynta från balkongen i. Med salt och peppar och cayenne ihop med Bulguren och ytterligare Oregano och Mynta så visade sig detta bli en ypperlig Lunchrätt.
Färska örter i maten kan lyfta vad som helst och ni som inte har balkong eller trädgård, det går lika bra att odla i krukor i fönstren, hängamplar men även dom frysta färdigpackade är väldigt bra. De frysta örterna smakar dessutom oftast mer än dom hårt drivna "krukor" som stormarknaderna tar ockerpriser för.


Jag har fått många fina brev där folk saknar mina Hamburgare. Det är väldigt roligt. Och även om jag skulle kunna äta Hamburgare veckans ALLA dagar så försöker jag faktiskt, tro det eller ej, att variera min kost.

Men misströsta ICKE! Det kommer, precis som lyckan, snarare än du tror.

Simma lugnt!
//Andy.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar