lördag 14 juli 2012

Fortfarande på Språng.Hej alla matvänner. Först tänkte jag be om ursäkt eftersom det vart lite klent med bloggandet på sista tiden, men jag är jävligt trött på att be om ursäkt. Så jag tänker inte göra det. Ni har förmodligen precis som jag fullt upp med att njuta av er Semester (hoppas jag) och har förmodligen inte tid att sitta framför datorn. Problemet är inte att skriva jag verkligen älskar det och saknar det faktiskt. Men det är problem när man är på resande fot. Internet, uppkopplingar, bara en sån banal grej som elektricitet. Men då är Facebook ett lite enklare sätt att hänga med. Det blir som Bloggen fast i lite light variant: www.facebook.com/enherransmat    där är det enklare att posta snabbare. Så det är ju alltid något.

Det har även om det varit lite dåligt väder blivit en hel del grillat ändå. Med så bra råvaror som finns här nere så är det inga problem att få till riktiga festmåltider med små medel. Grillspett, grönsaker allt möjligt gott har det blivit.


Men fråga är om inte frukostarna är minst lika goda? Att kunna sitta länge på verandan i lugn och ro och ta den där extra koppen kaffe som man oftast inte hinner hemma när Hamsterhjulet snurrar som värst.

Sen finns det mycket annat skojigt att utforska nere i landet. Ett mycket lärorikt och spännande besök på Höganäs Saltglaserat blev det härom dagen. Jätteroligt, verkligen och att få träffa eldsjälen Anders Johansson som gärna berättade om olika metoder, keramikens historia och olika glasyrer var jätteintressant. Alla eldsjälar är intressanta och det är roligt varje gång man träffar någon, kanske för att man är lite halvknäpp själv!?


Härligt att ha med sig alla djuren till Landet den här gången. När både katterna och hunden är med så skapar det ett helt annat lugn. Som sagt jag tycker inte att jag gör mycket annat än att äta gott. Men det blir faktiskt mycket annat med. Jag sätter upp det på det allmänna "inspirations kontot" så ni får mycket roligt att läsa framöver.Ha det gott så länge, jag tror bestämt det är dags för ett glas vin.
//Andy.

1 kommentar:

  1. Med såna inlägg gör det inget om det dröjer lite mellan varven. Man måste ju hinna njuta också. Du har verkligen inget att be om ursäkt för...

    Vad härligt att hela familjen inklusive fyrfotingarna är med!

    Det ser inte annat än ljuvligt ut (bortsett från ösregnet där då) och det är bara att gratulera.

    Skål!

    SvaraRadera