söndag 3 juni 2012

Nu blire andra bullar.


Som ni vet så testade jag ju för ett tag sedan att göra Amerikanska kanelbullar. Dom blev ju sjukt goda! Men jakten på förfining fortgår och aldrig blir man nöjd va?
Kan man göra dom ännu värre?
Klart man kan.

Min arbetskamrat Herbert påstod att han hade det ultimata receptet på just den här typen av bullar. Så han var bussig nog att  fixa fram en kopia av det och nu var det dags att testa.

Jag återger det här som det stod skrivet men jag tog en halv paket jäst för söta degar, aningens mer smör kanske och blandade sockret med både farin och rårörsocker. Ett annat tips är att när man rullar ihop och lägger bullarna i respektive papper så är det ju massa socker som hamnat på bordet. Doppa då undersidan av bullen i detta innan du lägger det i papperet så får du som bonus ett smarrigt, hårt knäcklager i botten på din Cinnabon.

Det som verkligen gjorde dom här bullarna var den makalösa glasyren. Alltså det här måste vara den ultimata godisbullen! Något smarrigare och lyxigare i bullväg är svårt att tänka sig. Eller vad säger ni, tjejerna i fiskbilen? Visst var dom sjukt goda?

Ja du Herbert, dom här bullarna gick verkligen inte av för hackor. Vilka monster! Tror jag räknade att jag fick ut 15st och dom är ju apstora! En sådan och man är ju mätt i flera timmar. Men som sagt inget för badstrands säsongen direkt. Konstigt nog är dom redan slut och uppätna? Ha ha....ja ja. Ni som vill prova galet goda kanelbullar, testa dessa!

Rejjan vill passa på att hälsa till Herbert också!





Recept Amerikanska Kanelbullar (gammal GP tror jag).

Deg:
120 g rumstemp Smör.
0,5 dl vatten.
2,5 dl mjölk (eller som jag tog grädde).
1/3 pkt jäst (jag tog ett halvt).
1 tsk vaniljsocker.
1,5 dl socker.
1/2 tsk salt.
2 ägg.
6 dl Vetemjöl (men jag slutade nog på minst 8 innan jag tyckte degen var bra).

Fyllning:
2,5 dl råsocker eller/och farinsocker.
5 msk kanel (en refillpåse typ).
220 g rumstemp Smör.

Smöret, vatten och mjölk värms upp till ljummet. Tillsätt jäst och rör tills den har löst sig. Blanda i vaniljsocker, socker, salt och ägg och rör om. Tillsätt mjölet och blanda till en smidig deg. Blanda fyllningen. Kavla ut degen till en rektangel. Bred på smöret och strö kanel och socker blandningen ovanpå. Rulla ihop och skär i bitar (kom ihåg att doppa undersidan i socker nu) och låt jäsa under en handduk på plåt i ca 1h. Grädda sedan i mitten av ugnen i 180gr ca 20 min.





Glasyr:
120 gr Philadelphiaost.
120 gr Smör.
4 dl florsocker.
1 tsk vaniljsocker.


(jag tillsatte även några droppar ljus Rom för att få lite rinnigare konsistens och lite vuxnare smak).
Vispa med elvisp för att få en fluffig konsistens och lägg på bullarna medan dom fortfarande är ljumna. Ät o njut!





Trevlig söndag på er!
//Andy



5 kommentarer:

  1. Bullar borde jag kunna ge mig på att baka. Med dig som testlagare och garant borde det vara lugnt. Ser urgott ut med all kanel och så den där frostingen på!

    Men Rejjan, vad har hänt? Den där tratten ser inte så rolig ut...

    Nu måste jag rusa ut - himlen har äntligen spruckit upp och solen skiner! Kanske blir det en schysst söndag ändå. Samma till dig!

    SvaraRadera
  2. Vad har hänt m söta rejan?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rejjan har opererat bort en konstig knöl på sitt ben. Men dom gjorde ett jättefint jobb och den verkade inte vara elakartad som tur var. Rejjan får ha tratt 12 dagar nu innan stygnen tas bort. Men hon tar det som en champ. Inget gnäll och bara glada miner. En och annan extra korvbit blir det förstås.

      Radera
  3. Amerikanska kanelbullar:) Ja det finns en variant på allt! De ser jäkligt goda ut hur eller hur. Och stackars lilla voffsen som måste bära tratt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst gjorde dom? Dom är min nya favorit, helt livsfarligt! Ja lilla Rejjan blir av med sin tratt imorgon och hon har klarat det över förväntan bra. Men det ska bli skönt för henne att slippa. Tack för att du läser och trevlig sida du själv har.

      Radera