onsdag 20 juni 2012

Snabb picknick mat.
Oj oj oj då! Det kom visst några solstrålar!?

Ja ni vet hur vi Svenskar blir. Man vill ut! Bara sitta under ett träd och njuta av värmen som strömmar mot en från den där klarblå himmelen. Men så har man jobbat ett hästpass, ungarna (eller hunden, eller vad man nu har) har bajsat på sig, matkassen går sönder halvvägs hem. Och mat måste man ju ha.

Man vill ut. Man behöver mat. Man har inte tid, råd eller ro att gå ut och äta. Man vill inte ha frysmat eller turkpizza. Går det att slänga ihop något som känns fräscht och hemlagat snabbt?

Visst går det!

På 16min gjorde jag en fantastiskt härlig picknick sallad med både kött och vegetariskt som alternativ.


Du behöver (2pers).

1 Påse färdig salladsmix. Sköljd och redo att äta. ca 200gr för ungefär 15 spänn.
2-3 tomater.
1 rödlök.
Olivolja, salt, svartpeppar och vinäger.

Tärna tomaterna och skär rödlöken i tunna halvmånar. Blanda i den färdiga salladen. Häll på olja och vinäger efter smak. Salta + peppra.


Torka av karrén med hushållspapper. Krydda med salt, svartpeppar, grillkrydda och paprika pulver. Stek på ganska hög värme i olivolja och smör ca 4min/sida.
Blanda under tiden en eftermarinad/efterglaze bestående av:

2 msk BBQ sauce.
2 droppar liquid Smoke.
2 msk Japansk soya.
1 msk flytande honung.
1/2 finhackad röd chilifrukt.
1 msk chilisås.


Lägg köttet i en djup ren tallrik och häll över hälften av såsen.

Förväll 6st Veggie Steaks (lustiga små nuggets som sväller och blir 4ggr sin vikt) i 5 min under lock. Häll av och pressa ur den sista vätskan. Doppa Veggie Steaksen i den överblivna såsen och stek 5-6 min på hög värme. Tag av och häll ev överbliven sås över.


Man kan med fördel börja med kok och stekmomenten och blanda salladen under tiden.
Sedan är det bara att ta sin respektive tallrik med Veggie eller Fläskkarré. Salladskålen och knalla ut till närmsta gräsplätt. Det gör absolut inget att köttet och veggbitarna börjat svalna det är ju ändå en Sallad man skall äta!

Alternativt har man två lunchlådor och blandar maten direkt i dom för att sedan vid utflyktsmålet äta direkt ur sin egen bytta, jag skulle även kunna tänka mig att paketera portionerna, om det var flera, direkt i mindre fryspåsar! Käckt att packa ner.

Ja ni ser. Ingenting är omöjligt även om det kan kännas så ibland.Ha en picknick.
Sätt dig under ett träd.
Och tänk på att det du bär i ditt hjärta, det kan INGEN ta ifrån dig.


Peace!
//Andy.

3 kommentarer:

  1. Man har alltid tid för det man vill göra sägs det. Och vill man svänga ihop sån här förstklassig picknickmat på 16 minuter (!) så gör man, i alla fall om man heter Andy :-)

    Vilken härlig soltallrik... Ser ut som att solen ska tas ifrån oss i midsommar men det var verkligen skönt att få sätta nosen i vädret den här omgången.

    Önskar dig & Co en riktigt fin midsommar!

    SvaraRadera
  2. receptet ligger på köksbänken

    SvaraRadera