torsdag 28 juni 2012

Hela veckan i ett svep.


Skepp Ohoj! Har ni saknat mig? Jag har saknat er. Men den här veckan har inte varit den bästa. För mycket negativa energier helt enkelt. Jag har inte orkat skriva för när jag startade bloggen så lovade jag dyrt och heligt att detta skulle vara en 100% feel good blogg. Inget vardagsgnäll. Det finns för mycket annat sånt på nätet så det behövs inte mer sånt.

En hel del matnjutning har det blivit ändå, även om allt inte vart på topp. Som tur är så har jag en fantastisk Sambo, två underbara katter och en alldeles förtjusande liten glad Mops alias Rejjan.

Efter det otroligt roliga bröllopet fick jag dille på stenbitsrom, en hel del mackor med gubbröra och löjrom har det blivit. Är det gott eller är det gott? Ingo blev helt tokig av caviar så han fick givetvis äran att "diska" burken till Rejjans stora förtret. Har ni sett en mer självgod katt nån gång?


Eftersom det varit lite dåligt med ork och inspiration så blev det även en helhjärtad fuskmiddag härom dagen. En klassiker, old school Kinamat! Jag verkligen vråldiggar sådan klassisk 80 tals Kinamat om man nu hittar en sjysst kinakrog. Tre små rätter med sötstark sås i en lätt överdimensionerad portion. Vad slår det en regnig Tisdag eftermiddag?Världens bästa Jenny har gjort helt makalösa fruktsallader till mig nästan varje kväll (eftersom jag behövt vitamin!) Hon gör en fantastisk mix med massor av våra örter från balkongen; mynta, stevia och pepparmynta. Det blir OTROLIGT gott! Ni måste prova att ha dessa örter med färsk frukt, smakerna gångras med tusen! Lite naturell yoghurt till så har man en dessert som hade platsat smakmässigt på vilken finare krog som helst.När solen tittade fram i slutet på veckan så vaknade mitt sallads sug. Det är gott att göra ljummen Couscous sallad med mynta och citron, lite tomater och kanske en stekt kryddig korv till så blir det en middag som i alla fall jag blir mer än nöjd med.Ett besök i den orientaliska supermarketen utanför stan och jag fick med mig massa roliga konserver, kryddor och mystiska burkar hem. Detta persiska bröd brukar jag nästan alltid köpa när jag är där. Jättegott! Den här gången provade jag fullkorn, men det vanliga är mycket bättre. Lite segt och lite saltare än vanligt bröd. Perfekt att suga upp såser med från tallriken.Om man inte orkar släpa fram grillen så kan man göra grillmat ändå. Nästan åtminstone...Hög värme i pannan, en Chorizo och lite förkokt uppskivad majs. En sjysst sallad till det så blir det grillparty stämning ändå.Precis som bilderna antyder så ser det ljusare och ljusare ut tycker jag. Det blir alltid bättre. En vecka kvar att jobba, sen är det Semester. Längtar ner till Skåne så att jag håller på att gå sönder.

På Lördag blir det sorgligt avsked av Frankes Bar. Känns tungt i hjärtat. Men det kommer att bli många kära återseenden och skratt.

Att man aldrig lär sig av Kärleken, vare sig det är till en människa eller ett ställe. Man ska aldrig ta saker för givet. Som att de kommer att finnas där för alltid.

För det gör dom inte.

Men å andra sidan är det som min Svenska favorit poet Jaques Werup säger:
"Jag har varit med om dig, jag kan aldrig förlora dig".

Lev nu!
Kram.
//Andy.

2 kommentarer:

 1. Där var han ju ..har saknat dina gastronomiska äventyr:-)

  SvaraRadera
 2. Jag hör gärna av dig - uppe som nere!

  Vilken vecka ändå med mycket gott. Frukt med fräscha örter låter super. Och vad är det för fel med "kinamat". Vissa fnyser och säger att det inte är kinesiskt men än sen då, om a gillar det. Drar lätt i mig en fyla små lätter där en av dem gärna får vara friterad. Efter många år har tyvärr den lilla kinakrogen här på landet stängt igen...

  Good to have you back!

  Ha en riktigt trevlig helg...

  SvaraRadera