torsdag 7 juni 2012

Spicy Pork & Sallad. 
Nu kommer ett recept på något som jag gör rätt ofta i olika varianter. En fattig fabriksarbetare kan ju inte äta hängmörad Oxfilé alla dagar i veckan utan ibland får man ta till lite billigare vardagsknep. Jag är ingen stor ätare av fläskkött, men om jag nu gör det så är det främst tre stycknings detaljer som jag brukar köpa.

Revben (såklart!) även om vanliga butiker inte så ofta har kamben eller "baby back ribbs" eftersom dom grillar dom själva. Kolla priset nästa gång. Om butiken ens har det i färskvarudisken så brukar kg priset vara högre än på dom färdiggrillade. Sånt stör mig. Hur går det ihop? Kotletter köper jag ibland men det jag oftast tycker är bäst lättast att lyckas med är faktiskt karré.


Den här dagen var det bra pris och jag slog till och köpte två på ben. Som ni ser så skär jag bort benet innan och strimlar sedan köttet mot fibrerna. Sen kan man göra lite vad man vill med köttet.Jag tog, som jag tipsat om förut, en fryspåse och vräkte ner rubbet där. I denna trygga miljö är det sedan bara att komplettera med godsaker: En skvätt rom, en skvätt chilisås, en skvätt bbq sauce och kanske lite honung. Kryddor som: vegeta, krossad chili, vitlök, paprika pulver, grillkrydda, svartpeppar, salt, fänkål, kummin eller det som finns och det man gillar.Det tacksamma med just fläskkött är att det tål kryddning bra, dvs man kan krydda på ganska hårt. Jag har hittills aldrig lyckats krydda sönder ett fläskkött till oätlighet.

Massera sedan in all denna härliga vätska/krydd mix i köttet.

Sug ur luften. Förslut och förvara kallt ett par timmar. Sånt här är perfekt att slänga ihop direkt man kommer hem från jobbet eller kanske tom dagen innan. Fort smidigt och diskfritt! (Det är sånt som vi killar tänker på i matlagningen).

Stek på ganska hög värme späd ev ut till lite såsigare konstistens med en skvätt vatten under tiden. Ät som jag gjorde till en fräsch sallad eller slå det direkt på nykokt pasta eller nudlar för en perfekt ljummen picknick rätt!


Det behöver inte alltid vara så svårt, huvudsaken är ju att det smakar bra!
Imorgon är det äntligen Fredag! Ska bli underbart som vanligt att få ett par lediga dagar med kaffe hemma på morgonen. Jag vet inte om det är åldern men jag tycker det börjar bli värre och värre att gå upp i ottan och sticka iväg med en gång raka vägen till jobbet.  Rejjan skall äntligen få ta bort sina stygn imorgon, skall bli så skönt för henne att slippa tratten!


Imorgon kommer något på begäran. Och det innehåller både fisk och pepparrot. Håll i er!
Tack för att ni hänger med och utan er fanns det ingen En Herrans Blogg.

Ciao på er! Ha en underbar kväll!

2 kommentarer:

 1. Jag blir jättesugen och funderar på att testa i helgen! Ser även lite strimlad paprika och lök i min fantasipåse... Tror att Klöße - det är kokta potatisbollar liknande kroppkakor eller så men utan fyllning - passar utmärkt.

  Snälla, kan du inte förklara för mej, vad skillnaden mellan revben och kamben är? När jag flyttade till Tyskland fanns den inga kamben vad jag vet ;-) Det är hemsk när man inte känner igen saker och ting på sitt eget hemspråk :-(

  Fisk och pepparrot låter bra - sambon fick ca. 60 spättor igår ihop med 3 andra och snart kommer han hem från en dagstur där dom skulle försöka hitta torsk :-)

  Tack på förhand!

  SvaraRadera
 2. Det låter så lätt och gott när du beskriver det. Jag måste testa att göra något liknande och använda det jag har tillgängligt i skåp och kyl. Gissar att just marineringen är viktig, att ge det lite tid.

  Disken brukar jag inte bry mig så mycket om, jag håller undan rätt bra medan jag håller på - ordningsfreaket inom mig styr - och efteråt är det Mannen som diskar :-)

  Ha en superhelg och njut av kaffe, djur och annat sällskap. Och god mat förstås. Tacksam för att du finns här på En herrans mat, keep it up! It's an order!

  SvaraRadera