söndag 24 juni 2012

En livsnjutares midsommar.


Midsommar har passerat. Vi var på Bröllop på självaste Midsommarafton. Gud vad roligt det var! Det var en sagolik fest och ett otroligt brudpar. Det lyckligaste jag någonsin sett!
Det blev ju massor av god mat och dryck förstås. Tyvärr inte så mycket matbilder av förståeliga skäl. Men vad sägs om denna urläckra förrätt: Rödlökscheesecake med löjrom och färska örter.

 
Serverades självklart med Champagne. Vad är det med Champagne? Ju mer jag dricker det ju mer förälskad blir jag i det. Hoppas jag får tillfälle att botanisera mer i det i framtiden och lära mig mer.

Det har njutits högt och lågt för övrigt. Enkla gubbröre mackor med gräddfil, rödlök, persilja och ägg. Finns det något smarrigare på en nyrostat smörgås?


Eller att ta fram sin största kastrull och poppa, verkligen poppa en överdrivet stor sats med Popcorn som man toppar med en halv paket smält riktigt smör. Är inte det njutning så säg?


En färdig skaldjursbomb från Sundbäcks Fisk. Jag har blivit beroende av dom, ibland är jag så full i fan att jag köper flera stycken så kan det bli både en till kvällsmat och en till frukost. Eftersom jag har minne som en Guldfisk så är glädjen alltid lika explosionsartad när jag öppnar kylen och finner en sådan liten plastkartong på morgonkvisten.
Det blev även lite klassisk midsommar mat hemma hos min älskade Mor igår. Hon hade gjort en jättefin liten buffé med bara goda saker.
 

Det var även när jag läste hennes Helgbilaga till, jag tror det var Aftonbladet, som jag hittade det här receptet. Verkar ju kanongott!!! Det skall testas i sommar.

Men tror ni verkligen det skall vara TJUGOTRE röda chilifrukter? I så fall är det sannerligen "en vinägrett med fart i". På min promenad hemmåt så tog jag vad som kan ha varit min sista Öl på Franke´s Bar. Jag vet inte om ni har hört ? Men stället är sålt.

Känns fruktansvärt vemodigt på något vis. Det skall inte behålla varken namnet, personalen eller inredningen vad det verkar och det känns ända in i hjärtat.

För er som inte bor eller har bott i Kålltorp de senaste åren är det svårt att beskriva. Det är en mycket speciell liten Bar. Eller snarare, det var en mycket speciell liten Bar. Så många garv som ekat mellan väggarna här de senaste åtta åren är nog svårt att begripa. Inte heller den kamratskap eller familjära stämning som rådigt.
Det har inte bara varit en sportbar eller restaurang. Utan den har på något underligt sätt bundit ihop hela stadsdelen.

Den kalla ölen i den lätt sommarregniga lördags eftermiddagen fick leta sig förbi en stor klump i halsen på väg ner i magen den saken var klar.

Om det nu är sant att namnet kom från filmen Pusher så säger jag bara: -"Dou vaer min vaen Franke!"
Tack för allt.


Ha nu en riktigt god Söndag. Glöm inte att njuta och älska!
Här och nu medans ni kan.

Morsning.
//Andy.

1 kommentar:

  1. Det kan verkligen göra ont när ens favvohak lokalt försvinner och man inte vet vad som komma skall... Men midsommar låter desto trevligare i Kålltorp! Bröllop på självaste aftonen :-)

    Shit vad länge sen jag åt egenpoppade popcorn. Det är så gott när de är alldeles varma och saltade precis som man själv vill ha dem. Perfekt till en rulle och en rulle är perfekt för den här söndagskvällen. Nu har regnet nått våra breddgrader :-(

    Njut av söndagskvällen också!

    SvaraRadera