söndag 17 juni 2012

Helgnjuteri.


Helgen har som vanligt innehållit en hel del njutning. Självklart en del köttmalning och hamburger fixning. Vad sägs om denna trippel?Tre finfina biffar av nymald högrev ihop med både den klassiska "fusk" cheddarn som är ett måste på varje burgare OCH en rejäl bit av den lite exklusivare St.Agur blåmögelosten. Ihop med Stark dijonsenap och hot salsa så var det verkligen en succé! Det kan vara riktigt sjysst att göra flera mindre burgare och sedan lägga ihop dom för att få känslan av monsterburgare. Vet inte exakt vad dom vägde styck, kanske ca 60-80gr.


Jag använde en stansring och gjorde bröden lika stora som burgarna, vilket också gör att det känns mer rätt. Riktigt god blev den.


Sen blev det även lite färska fantastiskt goda havskräftor och även ett par ostron. Många har ju svårt för ostron. Men jag tycker att ett par kan vara riktigt gott då och då.


Den här gången blandade jag finhackad röd chili med olivolja och tabasco som jag ringlade över vid servering. Det är svårt att förklara grejen med ostron så jag skall inte ens försöka. Det enda jag kan säga är att om man inte har provat så tycker jag man skall göra det. I alla fall en gång. Den typen som du ser på bilden här är Holländska och dom är bra "nybörjar" ostron för dom har en lite mildare smak. Testa vet jag!

nyöppnade utan topping

med chili/tabasco oljan, redo att förtäras

Även Ingo gillar kräftor. Han blir fullständigt tokig så fort det kommer skaldjur på bordet. Ögonen spärras upp och han blir som förvildad.

Ingo, tjyven.

Eftersom jag var på en fantastisk fest igår så blir inte inlägget längre än så här (vilka snittar det var där förresten!)

Ni får helt enkelt hålla till godo med bilderna och sköta om er och ha en jättehärlig Söndag.
Det skall jag ha.

Over and out sa jag tee daaj!
//Andy.

2 kommentarer:

 1. Wohoo, vilken burgare! Gapa stort :-) Måste prova med ädelost på någon gång, låter så himla gott. Ostron kanske jag skulle kunna prova men då definitivt med smaksättning, som din heta olja. Ser bra mycket aptitligare med den ringlad över.

  Ingo är cool! Det syns att han har det gött hos er. Njut på av denna söndag som i alla fall i Sörmland bjuder på VÄLDIGT växlande väder. Vi rör oss mellan inom- och utomhus med skruvdragarna redo. Trädäcket tar sakta form...

  Hoppas solen skiner i Göteborg för då betyder det att den snart gör det här också!

  SvaraRadera
 2. Jag har kollat in din burgare lika många gånger som du har burgare i, nämligen tre - och jag blir proppmätt bara av att titta varje gång ;-)

  Har testat ostron, måste inte äta det igen, men OM, då med din chili/tabasco, för då slinker nog ostronet ner utan att man hinner känna smaken av det...

  SvaraRadera