måndag 3 december 2012

Midvinternattens köld är hård.





"Stjärnorna gnistra och glimma....
Andy äter så mycket gott att han nästan svimmar!"

Efter lite bök hit och dit så funkar bloggen nu som den ska igen och jag kan få upp bilder. Dels tack vare att jag skapat ett nytt användarnamn och fintat Picassa och google så att jag får "börja om från noll" med mitt bildkapital dels för att jag redigerar bilderna INNAN och förminskar dom vilket gör att det nya lagringsutrymmet kommer att räcka tusentals gånger längre. Gött mos!

Då så...tillbaks till maten.
Jag kunde baskemej inte hålla mig igår. Det var första advent och jag gick All in!

Iväg till underbara Birgitta på Fiskaffären. Hon är ju den underbaraste människa som Kålltorp har skådat! Med sitt härliga leende och sitt goa skratt lyser hon upp tillvaron för att fisk och skaldjursälskare här i stadsdelen. Hon hjälpte mig att välja ut den godaste franska löksillen, kräftsillen med mera, med mera.

In på Ica och raffsa ihop vörtbröd, rödbetssallad, ägg, griljerad skinka och potatis. Efter det en rask promenad hem till Mor.



Sedan dukade jag och hon upp detta fantastiska lilla Advents Julbord och njöt för fulla muggar.
Vi var båda mer eller mindre saliga. Det är något alldeles speciellt med den där allra första tuggan vörtbröd.

Vi hade så roligt och satt och ljög en stund. Det är dom där små stunderna som är guld värda i livet.

På kvällen så gjorde jag en ruskigt snabb och enkel vegetarisk grej till Älsklingen. Okej, kanske inte det mest fantasifulla man kan tänka sig. Men jag tänkte ändå tipsa om den här eftersom den var så superenkel.

Djupfrysta Quornfiléer.
Blanda krossade tomater, lite tomatpuré, kryddor, chilipulver och ett par droppar soya. Häll över så det precis täcker Quornet. In i micron på full effekt ca 3 min. Tag ut och vänd filéerna och kör 3min ytterligare.



Jag hade en kall potatis över i kylen som skivades och stektes i smör och olja.
Ihop med lite chili Bearnaise så blev det en "under 10 min" vegetarisk Steak Dinner med godkänt betyg.

Rejjan tycker det är kul med snö. Hon kör ner sitt lilla platta fejs och plöjer små gångar så flingorna flyger.

Jag tycker inte det är lika roligt. Inte för att det inte är fint, för det tycker jag verkligen att det är utan mer för att allt blir så krångligt och långsamt. Trafiken blir försenad och man skall klä på sig massor av kläder. Inte helt kompatibelt med min impulsivitet och brist på tålamod.

Men som sagt om man tittar ut såhär så är det ju superfint.


 Ha en go kväll!
Nu ska jag äta pepparkakor med ädelost och dricka Julmust.
Inte fy skam en Måndagkväll i Kålltorp.
Over & out.
//Andy.





4 kommentarer:

 1. Är det fisken vid ICA Kvantum du menar?. Köpt underbar svärdfiskfile där.

  Off topic: Älskar Sävedalens kötthall, helt suveränt ställe!. Kommer testa deras någon helg innan jul.

  SvaraRadera
 2. Ja precis. Jag har också köpt jättefin Svärdfisk där faktiskt. Roligt att du gillar Sävedalens Kötthall, tycker det är en jättemysig affär. Ha en bra kväll!

  SvaraRadera
 3. Jag väntar lite med julmaten men sörplar gärna i mig julmust - så skummigt och gott! Man ska dricka fort också så det kittlar i näsan :-)

  Ser att du hunnit med att stånka mos och trillat köttbullar också. Husmansuget kan sätta in när som helst :-)

  Nackspärr fick jag också efter att ha varit sjuk några dagar, det är inte bra att ligga still för mycket helt enkelt. Hoppas du är av med eländet nu...

  SvaraRadera
 4. Jag har sagt det innan och jag säger (skriver) det igen! Ditt livsnjuteri är helt fantastiskt och fler borde vara som du, helt plötsligt kanske man inte kan njuta!

  SvaraRadera