söndag 9 december 2012

-Hallelujah i Snön !


Det har varit lite tekniska problem om ni undrar var jag hållt hus? Dels med bilderna här på bloggen men även på Instagram. Delningsfunktionen har hitills fungerat klockrent från instagram till Facebooksidan (båda heter EnHerransMat om ni inte kollat dom innan) men nu helt plötsligt så funkar det inte längre. Bilderna från Instagram "delas" inte på FBs Page wall längre!? Om någon IT klurig person sitter inne på svaret så mottages tips gärna då jag fått mycket positiv respons på att dela mer impulsiva inlägg där.

Sedan så har jag tagit bort all reklam här på sidan som ni kanske ser så inget avtal med google längre. Tycker redan det känns "renare och skönare". Har även avbrutit mitt samarbete med Hittarecept.se efter att ha läst om hur de använder nofollow links och verkar ha ett underligt sätt att bygga sin sida. Vet inte om det var så bra? Tappar ju en del trafik då jag fick mycket träffar därifrån innan, men än så länge så verkar det bara vara drygt 50 st om dagen. Man får väl hoppas att ni som hittar hit fortsätter att titta in och kanske tipsa era vänner och bekanta om ni gillar det ni ser och läser. Hur som helst så skall jag prova att köra utan dom här kopplingarna ett tag så får vi se hur det går. Passar på förhand på att tacka för allt stöd!

Nå, hur går det på matfronten då? Jorå. Det kokas. Det steks, kokas, bryns och blandas i en salig röra.
Bland annat så har jag gjort en riktigt Höst/Vintrig gryta.


Egentligen så är det en boeuf bourgogne. Det är sjukt enkelt att bara slänga ihop lite rotsaker, rött vin, kryddor, buljong och högrev. Högreven  putsas (tyvärr var det nytt bottenrekord för slarvig styckning från Stora affären) och skärs i bitar och bryns sedan på hög värme med lite smör för att sedan flyttas över till grytan med resten av godsakerna. Sedan kan du luta dig tillbaka och bara slöa några timmar. Min stod på ca 5h. Lägg märke till mycket charmiga Herr Ingo på bilden ovan. När jag vände mig om för att hämta kniven och putsa köttet så var han snabbt där och högg sig en tugga! Det råa köttet fick verkligen katterna att gå igång. Det blev en och annan putsbit till både Ingo och Tiva som tack för visat intresse.


Grytan fick en härlig mustighet från det röda vinet, de droppar hickoryflavor som jag hade i och den färska chilin gav ett angenämt men bestämt bett. En sån här gryta blir aldrig likadan från gång till gång och det är det som är själva charmen med det. I alla fall tycker jag det.


Att sedan servera den med kokt potatis eller en bit gott bröd det värmer upp en frusen själ i detta ofrivilliga Snökaos som Kålltorp hamnat i.


Tilläggas bör att Rejjan inte vant sig ännu och nog aldrig kommer att göra det vid att katterna obehindrat kan ta sig upp på bänkar och bord och på så sätt få en första bit utav det mesta som tillreds i hemmet.

Förbannad är hon!


Som extra helgmys gjordes även Canapéer.
Inga konstigheter.
Smörstekt vitt bröd.
God röra.
Kallrökt lax.
Röd och Svart Stenbitsrom.

Peace of cake!
Röran gjordes på creme fraische blandat med majonnäs, hackat kokt ägg, finhackad rödlök, finskuren lax, röd stenbitsrom och svartpeppar.

Vansinnigt gott. Rent utav sinnligt om du frågar mig. Det frasiga stekta brödet ihop med lenheten från majonnäsen tillsammans med sältan och de små explosionerna från stenbitsromen. Sjukt enkelt, men fullständigt genialt!


Mat kan vara som religion. Den saken är säker!
-Hallelujah i Snön !

Trevlig Söndag önskas!
//Andy

3 kommentarer:

 1. Varit dåligt med grytor hos mig denna säsong, det är väl dags att gaska upp sig!
  En sådan gryta blir sällan fel, ser fantastiskt ut.
  Keep it up!

  SvaraRadera
 2. Gott med chili och rökighet i en BB! Ska nog våga göra lite annorlunda från gång till gång jag också. Det blev faktiskt en variant i helgen...

  Har nog missat att ni har två katter?! Tiva, är det ett nytillskott? Förstår att rått kött får igång dem, och jag förstår mycket väl Rejjans irriation. Inte riktigt lika smidig där :-)

  SvaraRadera
 3. Ja, vad annat ska man göra när det är busväder?! Äta och köra långkok är perfekt!!

  SvaraRadera