onsdag 12 december 2012

Du & jag är miraklet här.Som många utav er kanske vet vid det här laget så gillar jag inte snö. Inte vinter heller för den delen. Allt tar sån tid...mitt tålamod är liksom inte riktigt lagt åt det hållet. Men jag måste erkänna att när temperaturen håller sig på minusgrader och snön faktiskt blir liggande vilket man inte är så van vid i Göteborg så är det ju trots allt ganska vackert.
Så länge man får vara inomhus vill säga.

Inomhus och laga mat.

Inga jättefräcka grejer som kreerats här det senaste. Det är fullt upp med Julbestyr och jobbstress känns det som. Är det inte underligt hur tempot skall ökas till vansinne innan Sverige skall gå på sommarsemester eller när Julen nalkas?


 Jag tog en tur till ett större köpcentrum häromdagen. Vilken hets! Jag blir faktiskt ledsen när jag ser dessa tomma, sorgsna och nästan arga flackande blickar som med tillhörande kroppar flänger osaligt från affär till affär. Att höra hur människor talar till varandra och till sina barn är fullständigt förfärande! Jag säger som Strindberg; "Det är synd om människan". Barnen gråter och föräldrarna ser ut som de precis kommit ut från psykakuten. Var är den riktiga Julstämningen? Släpp in någon på P-platsen du väntar på, håll upp dörren för en dam överlastad med kassar, är det inte DET julen borde gå ut på? Medmänsklighet och ödmjukhet? Ja, ja det skall inte bli någon längre utsvävning om det. Det var bara en reflektion.

Som sagt inget speciellt att rapportera från matfronten. En frukost med pannkakor på sängen med rosa vispgrädde (lingonsylt) till Älsklingen.

 Den sista bilden är givetvis min tallrik pga av ägg och bacon. Många kanske tycker det är en konstig blandning men jag är alldeles för usa-skadad så jag älskar det! Pannkakor var min absoluta favoriträtt när jag var barn. Det var något vi inte åt ofta hemma så när jag var hos farmor eller hon hälsade på så gjorde hon alltid pannkakor till mig. Jag hade nästan glömt hur gott det är med riktiga, hemlagade och alldeles nygräddade pannkakor. Underligt att jag inte gör det oftare!?

Något som är glädjande den här tiden på året är ju att man kan äta massor av sånt här:
 Just det; sill. Hur gott är det inte med sill? Jag fullkomligt frossar i sill den årstiden och det är förmodligen en av anledningarna till att man inte äter det så mycket resten av året. Men nu! Vad gott det är!

Eller dom här små rackarna:


Vörtbrödsmackor med rödbetssallad och köttbullar. Gärna lite flingsalt uppepå.
Jag skrev ovan att det inte varit några sensationer på matfronten. Men nu när jag lägger upp bilderna så ser jag ju, det var det ju visst.

För en sådan smörgås i favoritfåtöljen omgiven av människor och djur man älskar av hela sitt hjärta, med snöstormsbyarna piskande på rutan.

Ja det är ingen sensation.
Det är ett mirakel!

Tack för idag.
//Andy.

ps. ni glömmer väl inte att EnHerransMat finns på både Facebook och Instagram? ds.
1 kommentar:

  1. Mmm. Mmm. Mmm. Och Mmm. Håller med om typ allt. Förutom sillen som inte har tillträde till min mun. Eller näsa heller för den delen :-) Köttbullar och rödbetssallad (utan fisk) på vört däremot. Mmm.

    Vi julhetsar i princip ingenting. Skönt. De få julklappar vi skaffar är till Mannens syskonbarn och oftast via nätet. Bekvämt transporterat för uthämtning nära hemmet. Håller mig borta från köpcentrum den här tiden på året. Inte bra för blodtrycket...

    SvaraRadera