måndag 19 december 2011

Wienerschnitzel


Idag blir det ett litet snabbtips. Passa på nu innan Julmaten fullkomligt tar över och dränker er. Varför inte en riktigt klassisk Wienerschnitzel?

Superenkelt och vansinnigt smarrigt. Köp lite fint kalvinnanlår av din slaktare, köttaffär. Fjärilsskär den och banka ut den lite lätt.


Sedan är det bara att vända i mjöl, ägg och ströbröd (jag brukar krydda mitt ströbröd).




Rejält med smör i pannan. Några förkokta potatisar tärnar du ner och steker i samma panna. Såsen gör du på kalvfond, lite öl, lite gul lök och lite spad från kaprisen. Gör inte som jag och försök ersätta kalvfonden med grönsaksbuljong (eftersom vi skulle ha en vegetarisk schnitzel också så skulle jag vara lite smart och göra en vegetarisk sås) det blev inte gott, så behöver vi inte prata mer om det. Ok?




Men som sagt Schnitzeln blev ju makalös. Man glömmer lätt hur goda såna här klassiker är.

Kom igen nu, du har några dagar på dig innan du står med sillrester och skinkskalkar upp till knäna!




En ny kärlek i köket för mig är kondenserad mjölk. Något jag använde när jag gjorde Keylime Pie härom dagen. Så enkelt och så gott.
Lite krossade Digestive, massa lime, lite kondenserad mjölk. Pang Boom bara! Sinnesjukt.

Nej nu hinner du inte läsa mer. Du har ju tuuuuuuuusen grejer att fixa innan jul!?

Själv kryper jag upp i soffan med katten i knät och bläddrar lite i min köttbok.

Over and out.
Eller, jag menar; Auf wiedersehen!
//Andy


.

1 kommentar:

  1. Gott med äkta wienerschnitzel. Impad!

    Ingen julstress här inte. Tack och lov. Får äta julbord på bortaplan så ingen julmat att laga. Några klappar till Mannens syskonbarn ska inhandlas men det är ungefär det.

    Tack för påminnelse om rostas också. Hade nästan glömt bort den köttbiten.

    Trevlig kväll med missen i knät. Katten alltså ;-)

    SvaraRadera