Men efter det så har vi mest kört sallader i olika varianter. Så ljuvligt gott nu efter allt "flöt". Mycket pressad citron i är väldigt gott!
Ena dagen blev det strimlad (jul) skinka i andra dagen gjorde jag en hel fläskfilé. Efter att ha putsat filén som enligt förpackningen skulle vara "välputsad" så rubbade jag den med en nymortlad kryddblandning med bla kryddpeppar, svartpeppar, fänkål, vitlök, cayenne och salt. Dock hade jag nog aningen för mycket fänkål, tyckte det tog över lite. Jag stekte den hastigt runt om och sedan fick den åka ner i min favorit loppisgryta med lite rött vin, honung och vinäger. Jag körde den till knappt 70gr på ca 120gr och det tog kanske 1h. Sedan serverades den i tunna skivor till salladen. Helt ok, men ärligt talat så är det något med mig och fläskkött alltså...det kommer aldrig att bli min favorit.
En annan given favorit till salladen, förutom massa pressad citron eller lime är ju stekt bröd eller brödkrutonger. Likadant här så kan man smaksätta dom med lite honung och havssalt.
Nu undrar säkert många av er vad Andy skall hitta på för grandios Nyårsmeny. Ärligt talat så är jag inte mycket för Nyår. Jag blir överhuvudtaget väldigt anti mot saker som skall svara mot normen. Ostron, hummer och oxfilé smakar alltid bättre en regnig tisdag än Nyårsafton. Hur många hundra procent mer oxfilé skall säljas precis dagarna runt nyår?
Hur påverkar det kvalitén? Priset? Ja ni fattar....
Men sen tror jag mest att det är den lilla killen inom mig som färgade håret och lyssnade på Ebba Grön som poppar upp och skriker -Fuck You! när alla typer av allmänna helgdagar och normer basuneras ut!
När man förväntas vara som alla andra.
Den lilla killen dör nog aldrig helt och hållet.
Fast jag har blivit så mycket mer väluppfostrad på senare år.
Ibland kan man se mig på Kålltorps gator klädd som en vanlig man.
Skämt och sido.
Vi får väl se vad man kokar ihop till nyår.
Råvarorna får bestämma.
Det brukar bli bäst så.
Sköt om er.
God forts!
//Andy.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar