torsdag 29 december 2011

Göteborgs Saluhall


Eftersom jag ändå var inne i stan idag och kollade mellandagsrean så passade jag på att göra ett besök i Göteborgs Stora Saluhall.

Jag fullkomligt älskar Saluhallen. Jag behöver inte handla något speciellt, bara att gå runt och känna atmosfären och tjöta med gubbarna e skoj.
Minns när vi gjorde studiebesök här med skolan när jag var liten och för första gången åt ett granatäpple. Senare många gånger med Mor för att köpa diverse godsaker till festliga tillfällen och högtider.

Nu skall den stängas i minst ett år för renovering vilket känns lite konstigt. Det är ju ändå en Kulturinstitution för matälskare! Men med tanke på hur mycket snuskiga rykten man hört så kanske det är på tiden? Jag menar det är ju ett tag sedan den byggdes.

1888 stod den klar tror jag. Fan vad man skulle vilja åka tillbaks i tiden och gå här bland stånden och bodarna på den tiden. Inbillar mig att allt luktade och smakade så mycket mer. Ja, det är en riktig Göteborgspärla i alla fall. Passa gärna på att besöka den innan den 7 januari.

Min första tanke var att käka Lunch på Kåges Hörna, men eftersom jag råkade trilla in fem över tolv så var det kört. Det var helt överbefolkat och "knökat", men det blev en helt ok Jambalaya med bröd och vatten på Alexandras Soppkök för facila 60 spänn som också är institution. Här har många studenter smörjt kråset och glatts åt de rikliga portionerna.


Jag bjuder här på några bilder från mitt lilla Studiebesök:


Ps. lite rolig kuriosa idag när man knappt får ha med sig hunden på en uteservering om sommarn, 1891 gick handlarna ihop och köpte en "rått hund" för att hålla efter ohyran i och runt hallen. Det du Rejjan! Ds.

Gott Nytt År!
//Andy.

2 kommentarer:

  1. Gött nytt Andy! / Kalle jobbet

    SvaraRadera
  2. Gott Nytt själv Kalle! Tnx for reading. Dela gärna din sida om du fortfarande e igång. Ha de bäst!

    SvaraRadera