onsdag 29 maj 2013

Studiebesök, katter & tankar om livet.

Hej!
Det var ett tag sedan. Blir ju inte alls lika många inlägg som jag skulle vilja nu för tiden...
Datorn krånglar och allting verkar ta sån tid. Tråkigt eftersom jag älskar att höra knattret under mina fingrar, som nu. Det är verkligen en helt annan grej att skriva. Och vid datorn går det ju såååå enkelt, jämfört med det flippriga på en telefon eller Ipad. Fördelen där o andra sidan är ju att det går så smidigt att snabbt ladda upp bilder.

Jag önskar jag hade ett eget rum till bloggen. Där man kunde ha en stationär dator och jobba mer med bildredigeringen, men framför allt ro att sitta och skriva.
Det är i skrivandet själva samtalet äger rum och det skingrar tankarna. Jag älskar att skriva.

På tal om det så är jag sugen på nya utmaningar och en ny karriär inom mat & njutning så om det är någon av er därute, eller någon ni känner som är sugen på att anställa den absolut kreativaste och skönaste personen någonsin så tveka inte att höra av er!

I veckan som gick så hade jag planerat in ett studiebesök på den lilla kött och ostbutiken Gudagott i Majorna.
För er som inte varit där så ligger det på Slottskogsgatan 42, precis vid Mariaplan.


Majorna är ju nästan helt ok.
Jag brukar säga att det är den näst bästa stadsdelen efter Kålltorp i Göteborg.

En jättemysig affär med mycket gott för oss matdårar. Något jag satte stort värde på var det fina sortimentet av Svensk ost. Vilka smaker! Sivans 30 månaders hushållsost är ju helt enorm. Har du smakat den så vill du aldrig äta nån noname/stormejeri hushållsost igen det kan jag lova.Att man sedan har grovmald Högrev till hamburgare och Krav ägg från Rostad i Dalsland gör ju inte saken sämre.

Jag kommer definitivt att handla här fler gånger. Jättetrevlig personal också. Ta med stora plånboken och kylväskan och åk dit och handla. För visst är du och din familj värd ren närproducerad mat utan tillsatser?

Ingo har fotograferats ännu en gång. Man riktigt ser buset lysa ur ögonen på honom. Även Tiva fastnade på bild. Det framgår tydligt på blicken vem som är den "riktige" chefen här hemma.För övrigt så grubblas det en del över de stora frågorna här.
En person som bodde inte långt härifrån dog en dag.
Knappt femtio år gammal. Låg i lägenheten nästan fyra veckor. Inga vänner, inga anhöriga, ingen från samhället som reagerar. En skrämmande tanke.
Vad är ett liv? Vad är alla våra prylar värda? Oerhört tragiskt alltihop.

Jag känner nu mer än någonsin att en person är sina handlingar och att vi bara är här en enda gång. Det vill till att förvalta denna dyrbara gåva. Det innebär således också att älska men även att låta sig älskas. Att värna om personer man gillar och att stå för sitt ord.


Jag har ju varit helt tokig i att baka surdegsbröd sista tiden. Det är så himla roligt! Det är helt ofattbart att det blir så bra som det blir. Det mesta brödet ger jag bort till arbetskamrater, släktingar och vänner. Kanske är det just därför...det är alltid roligare att dela en upplevelse med andra. En del tycker jag är dum som gör det. Men för mig är det en kärlekshandling. Jag blir glad över att du blir glad.


Bröd skall ätas nybakat tillsammans med andra, precis som Livet skall levas NU precis där du är tillsammans med andra.
Det är inte svårare än så.

By the way så gjorde jag en utav de mest makalösa Hamburgare någonsin häromdagen! Med hembakade bröd och det fantastiska köttet från Gudagott. Jag karamelliserade gul lök som topping och det var sinnesjukt gott. Ett nytt favorittillbehör helt klart. Jag lovar att återkomma och beskriva anrättningen mer i detalj vid ett senare tillfälle.


Nu är det lite sent eftersom jag skall försöka hinna sova några timmar innan jag skall upp till fabriksjobbet.

Visst det kanske är sent just nu
men kom ihåg
det är aldrig för sent!

Sköt om er!
//Andy

4 kommentarer:

  1. Du ser ut att ha haft det förbannat trevligt. Matbotaniserande är bland det bästa som finns. Testa förresten att sopa i lite bourbon i löken när du karamelliserar den, det gör underverk

    SvaraRadera
  2. Den burgaren skulle jag vilja ha. Nu! Är inte så pigg på att laga mat för tillfället men jag hoppas att lusten kommer tillbaka. Sköt om dig och familjen!

    SvaraRadera