tisdag 14 maj 2013

Burgersson ett jävligt skönt Hak.

Äntligen var det dags. Dörrarna till Göteborgs nya hopp på Burgarscenen skulle slås upp på vid gavel. Självklart så var er Burgarkonnässör och favoritbloggare på plats!

Jodå det är Burgersson på Skanstorget i Göteborg jag talar om. Dessa två grabbar har slitit som djur och det märks. Varje detalj är noga utvald för att skapa den rätta Burger/diner känslan. Fast med den rustika Göteborska hamnarbetarkänslan tydligt ringande som en örfil i bakhuvudet. 
En väggmonterad hylla/p-plats för brädan i entrén är bara helt rätt.
Det känns faktiskt jävligt rätt. 


Stämningen är festlig. Nära och kära. Leverantörer och minglare. Dan före dopparedagen. Köttet kommer denna dag från Elfshemsgård i Bohuslän. (Gröna Gårdar=bra!)
På mitt snabba smakprov från en utav de miniburgare som serveras är det omöjligt att urskilja styckdetaljerna förutom högrev, men vad spelar det för roll när det smakar fantastiskt! 
Innan jag hinner blinka är hela det enorma fat som nyss burits ut soprent. 

Jag har tidigare hört att man lagt ner enormt arbete på att hitta ett sjysst bröd och där går Burgersson verkligen i hamn. Ett bröd är halva hamburgaren och dom här är klockrena! 


En rolig detalj i lokalen som varit en Bank för längesedan är att Valvet är bevarat och nu omgjort till VIP matsal. Denna kan bokas för mindre sällskap och där inne bakom de metertjocka väggarna kan man helt ogenerat stöna ut sina hamburgerlustar för full hals utan att en enda människa någonsin kommer att höra det. Det hade varit kul att kolla Menyn och se upplägget. Man undrar ju vilka sideorders som kommer att finnas och vilka burgarkompositoner man mixtrat ihop. Men denna kväll var ju en premiärkväll och fungerade mer som den aptitretare som det var tänkt. 

Det kommer inte att dröja många dagar innan jag styr mina steg hit på tom mage för att med gott samvete äta mig igenom menyn den saken är säker. 


Stabila grabbar i köket!


Inget flådigt ställe. Inget rysch & pysch. 
Inga silverbestick från Harrods. 

Bara ett jävligt skönt Hak helt enkelt. 
Precis så som jag tror att det var tänkt. 


Jag hade kunnat stanna hela kvällen och tryckt minihamburgare i ansiktet. Men skötsam Matbloggare som man är så har man ju vett att sluta när det är som bäst. 

Fast om Burgersson gör lika delikata fullsize burgers som de små de serverade i afton så är det här bara början...

Början på något riktigt, riktigt bra. 
Något som Göteborg behövt länge. 

Ett sjysst Burgarställe. 
Eller helt enkelt, ett jävligt skönt Hak. 

I will be back!
//andy

5 kommentarer:

 1. Spännande! Det får man nog ta och besöka nån dag! Helt i min smak. Enkelt och "skönt".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker jag, tror du kommer att gilla det! Mycket "Kålltorpskänsla"!

   Radera
 2. Tack för tipset, läggs till listan att-göra-i-Göteborg! Gillar det jag ser på bilderna och det jag läser om haket. Ska bli intressant att se vad som bjuds som tillbehör som du säger.

  Glajigt att få vara med på smygpremiär ;-)

  SvaraRadera
 3. Hmm, om google maps har rätt ligger det där stället nära Haga och nära saxofonaffären som jag lovat Stortrollet vi ska besöka när vi åker till Gbg om några veckor. Då ligger det där stället bra till för ett besök. Om de har öppet vid lunchtid alltså, vi åker ju bara över dagen.
  Har du nån mer exakt adress att bjuda på, eller hittar man det lätt bara man tar sig till Skanstorget?
  /Trollmamma, ganska vilse i storstan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Trollmamma! Det ligger precis där. Skanstorget 4. Tyvärr så tror jag dom öppnar 16 på vardagar men kolla deras hemsida för säkerhets skull. Eller varför inte slå dom en signal? Önskar er ett trevligt Göteborgs besök.

   Radera