onsdag 22 maj 2013

Supersnabb Streetfood.

Alla har nog följt min resa in i surdegsträsket. Det var som Heroin. Jag torskade stenhårt efter första lyckade baket. Igår bakades det rejält. Den här gången blev det ca 800gr vete 200gr råg och 200gr spelt. Smaksättningen blev krossade fänkålsfrö som tillhör en av mina favoriter i bröd. Även pumpakärnor, en skvätt honung och lite olivolja fick åka med. Vattenmängden var ca 625gr och mängden surdeg ca 4 stora matskedar. Med ett drygt dygns kalljäsning blev det perfekt. Otroligt goda bröd. För första gången lyckades jag hyfsat med snittningen också. Jag kan fortfarande inte riktigt begripa att man verkligen KAN göra sånt här bröd själv, helt utan maskiner eller special grejer. 


Behöver jag säga att det blev strykande åtgång o hurra rop på jobbfrukosten. 

Men var är den supersnabba streetfooden då?

När jag kom hem idag var jag såklart vrålhungrig!

Jag hade en fläskkarre i kylen. 
Krydda ordentlig med salt, svartpeppar och cayenne. 
Stek på högvärme. 
Vänd ofta. 
När köttet e klart tag ur det ur pannan och strimla det. 
Skär en tjock skiva av ditt nybakade surdegsbröd och stek det i en stor klick smör i ena delen av stekpannan. 
I den andra delen lägger du tillbaks köttet och häller på 3 stora msk Stubbs BBQ smokey hickory sås. 
Fräs runt ordentligt. 

Ta upp brödskivan som nu fått fin färg. 
Garnera med salladsblad, rödlök och tomat. 

Gör en dressing på gräddfil, dijonsenap och honung. 

Lägg på köttet i en stor driva och lägg på några skivor Goudaost på det ännu varma köttet och häll över dressingen. 


Helt sinnessjukt god macka på under 10min som smakar gathörn i New York så det visslar om det!

Nu blir det Game of Thrones. 
Have a nice evening folks!
//andy. 

1 kommentar:

  1. Vilka snygga bröd du bakat! Och den där mackan hade minst sagt suttit fint nu. Sitter på jobbet och solen börjar så smått visa sig och jag är hungrig. Och där dyker din goda macka upp.

    SvaraRadera