söndag 19 maj 2013

Pulled Pork Mania.

 

Hallå alla matälskare! Först och främst ett stort tack till alla er som sprider min sida och följer mig på FB & Instagram. Den sistnämnda har blivit en ny personlig favorit. Det går så himla snabbt och käckt med Ipaden att slänga upp bilder och det är så roligt att ni kommenterar direkt. Blir liksom lite mer realtid över det. Här är länken om ni missat den: www.instagram.com/enherransmat

Visst saknar man skrivandet och de högupplösta bilderna men ärligt talat så är jag så vansinnigt trött på Blogger som bara krånglar och känns helt hopplöst som verktyg nu för tiden. Om det är någon av er som är grym webbutvecklare och vill hjälpa mig till en mer lättarbetad och egenägd sida så hör gärna av er (jag äger ju självklart redan .se domänen). Ev hjälp belönas med mat såklart!

Jag och en kamrat hade fullständig Pulled Pork Mania häromdagen.
Det är ju så sjuukt gott! Inte provat ännu? Det måste du!
En rejäl bit fläskkarré och blanda en rejäl kryddmix. Rubba köttet ordentligt och bryn det för att sedan långkoka det i ugnen 5-6h. Glöm för all del inte att återföra nästan all vätska när du "pullar" det för det är det som gör det så saftigt och läckert! Detta är något många missar.Sen är det bara att dra isär det med två gafflar (pulled). Personligen gillar jag när det är lite ljummet men många gör det dagen innan för att sedan äta det kallt. Lika gott vilket som.

Det korrekta tillbehöret är Coleslaw. Jag gjorde på både röd och vit kål ihop med vitlök, chili, dijonsenap, vinäger, majonnäs och gräddfil. Jag kommer dock inte att använda rödkål nästa gång. Det blir gärna liiiite för rosa. Smaksak även där. Denna gör jag dock nästan alltid en dag i förväg då jag tycker den är som godast då den stått till sig lite.

Lite bilder för att visa precis hur smarrigt det kan bli. Eller vad säger du Högsbo Heston? Visst suger det i Pulled Pork tarmen nu?
 Som sagt, har ni inte provat så testa en gång. Perfekt en Lördag förmiddag och bjuda vännerna på middag på kvällen. Dom kan ha med sig tillbehören, du fixar köttet!

Många har skrivit till mig och frågat efter bilder på Rejjan & Ingo (man kan undra vem som är mest populär här på bloggen egentligen?) Men självklart har jag vaskat fram några nytagna bilder på dessa; "en herrans husdjur". Shooooooot:

Ingo The Champ

Tiva försöker se lite "tuff&ball" ut.
"En Herrans Familjeporträtt".
Rejjan testar katternas element säng.


Rejjan på Hundmötesträff, spelar lydig som aldrig förr.


Jupp, jupp, thats all for now. Kul att ni hänger med.
Vi ses vid spisarna eller i skogen eller på krogen.
Ciao!
//Andy.

2 kommentarer:

 1. Ja du Andy, du suger det faan gott i den omnämnda tarmen :-) Gott jobbat i vanlig ordning!

  Ang. Blogger och strul så byte jag från blogger till WordPress för ett tag sedan (i samband med omdesignen). Jag kör deras "applikation" direkt på min domänvilket ger full kontroll på flödet. Funkar riktigt bra!
  Du får gärna låna mig för brainstorming :-)

  SvaraRadera
 2. Sån mania vill jag gärna ha. Har bara gjort pulled pork en gång och var ju lyrisk förstås. Måste testa det som "hamburgerkött" och cole slaw förstås, tror inte att jag har sett det någonstans. Ett gäng härliga hemgjorda frittar också så är det total mania.

  Instagram är verkligen kul och lätt, som du säger. Känner själv att lockelsen med att fota för att sedan bearbeta bilder innan man knåpar ihop ett inlägg på bloggen har avtagit. Vi får väl se hur det blir med dessa olika forum.

  Keep it up, ses här och där!

  SvaraRadera